Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Taxi Tata


Taxi Tata Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Taxi Tata verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,70

Reactie no. 10
NaamElias
Leeftijd11
Cijfer7
RecensieZo als vele hieronder al vertelden moest dit verhaal gewoon vertelt worden in 184 stroken in plaats van 92 stroken. Was dit een compleet verhaal geworden kon dit een echte topper worden. De tekeningen zijn oké.
Datumzondag 07 augustus 2022 09:59

Reactie no. 9
NaamInti
Leeftijd42
Cijfer9
RecensieDit is één van de betere Tros Kompas kortverhalen. Een prima gangsteravontuur, met spanning en (niet al te flauwe) grappen op het juiste moment
Lambik verzeilt op mysterieuze wijze in het Chicago van de jaren '30. Aan het eind van het verhaal blijkt het door Indiaanse magie te komen
Er wordt nergens gezegd welk jaar het is, maar er zijn aanwijzingen dat het 1933 moet zijn
In strook 37 zegt Lambik bij het verschonen van de baby: "Vlug verversen! Dit is tenslotte de tijd van de drooglegging." Dat houdt in dat de gebeurtenissen ergens voor december 1933 afspelen. Toen kwam na 13 jaar een einde aan de Drooglegging. Dit drankverbod was in 1920 ingevoerd om alcoholisme tegen te gaan. Het resultaat was echter de opkomst van de georganiseerde misdaad
In strook 55 wordt naar King Kong verwezen. Deze film verscheen voor het eerst in maart 1933 in de Amerikaanse bioscoop
Op strook 47 wordt een pop van Mickey Mouse "een nieuw tekenfilmfiguurtje" genoemd. Mickey's eerste optreden was in het filmpje STEAMBOAT WILLIE in 1928. In dit verhaal is Mickey minimaal vijf jaar oud. Niet heel erg nieuw meer dus
Het hele verhaal lijkt een droom te zijn geweest. Hoewel, voor hij in slaap viel, zat Lambik aan het stuur van de taxi. Als hij weer wakker wordt, zit hij ineens op de achterbank
Datumdonderdag 08 oktober 2020 06:09

Reactie no. 8
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer5
RecensieEigenlijk is alles al genoemd over dit album. Het is inderdaad weer een verhaal dat veel potentie heeft maar doordat het een kort ernaar betreft, niet is wat het had kunnen zijn. Nu is het een wilde achtervolging en een afgeraffeld slot. Zonde. Zoals eerder gemeld: een gemiste kans.
Datummaandag 10 februari 2020 17:00

Reactie no. 7
NaamRoland
Leeftijd42
Cijfer6
RecensieGoed getekend kortverhaal, maar eigenlijk had dit verhaal een volledige strip moeten vullen, en beter uitgewerkt zijn. Nu is het Lambik vindt oude taxi, valt in slaap, raast, achtervolgd door gangsters, door het Chicago van de jaren '30 om dan een dwaze uitleg te krijgen over een erfenis en weer wakker te worden in deze tijd.
Met het maffiagegeven en de Indiaanse taxichauffeur, alsook het erfenisverhaal had men veel meer moeten doen. Dit had een klassieker genre 'Angst op de Amsterdam' moeten zijn, maar is nu een magere 6. Totaal gemiste kans.
Datumwoensdag 17 augustus 2016 17:33

Reactie no. 6
Naamtobias
Leeftijd33
Cijfer6
RecensieIk ben geen fan van korte verhalen. Ze zijn vaak afgerafeld en oppervlakkig.
Ook dit verhaal lijdt daaronder. Het is in feite alleen maar achtervolgingen met op het laatst een pagina uitleg.
Door het goede tekenwerk net een voldoende
Datumvrijdag 22 april 2016 14:37

Reactie no. 5
NaamHenmii
Leeftijd31
Cijfer6
RecensieLeuk achtervolgings-verhaal.
Datumwoensdag 20 april 2016 08:50

Reactie no. 4
NaamTobias
Leeftijd33
Cijfer6
RecensieLambik en Sidonia zitten in de auto op weg naar het theater. Lambik raakt de weg kwijt en wil dat niet toegeven. Sidonia wordt boos en neemt een taxi. Lambik beleeft vervolgens een avontuur terug in de tijd als taxi-chauffeur in het Chicago van de jaren '30. Met deze ingrediënten kun je een mooi verhaal vertellen. Helaas, dat valt tegen. Vaart genoeg, actie ook, maar na een wel hele vreemde plotwending en een indiaan uit het niets komt het allemaal heel abrupt tot een einde. En waar is Sidonia opeens gebleven? Personages opvoren en er vervolgens niets meer mee doen, is bad writing. Sorry mensen. Een 5 voor het verhaal, een 7 voor de tekeningen. Verder dan een 6 kom ik niet.
Datummaandag 18 april 2016 16:35

Reactie no. 3
NaamRobin
Leeftijd14
Cijfer8
Recensieeen zeer leuk album! alleen geen 10 of 9 waard!
Datumvrijdag 15 april 2016 12:57

Reactie no. 2
NaamKaj
Leeftijd28
Cijfer7
RecensieMoet zeggen dat Suske en Wiske momenteel beter tot hun recht komen in dit soort kortverhalen dan in volledige albums.Het heeft niet zoveel om het lijf, maar weet te boeien van begin tot eind. Chicago tijdens de drooglegging is ook een leuke, sfeervolle setting.
Datumzaterdag 07 september 2013 08:09

Reactie no. 1
NaamMark
Leeftijd39
Cijfer7
RecensieKortverhaal waarin Lambik in een taxi in het Chicago van de jaren dertig terechtkomt. Hij wordt meteen op de hielen gezeten door gangsters. Later blijkt dat ze op zoek zijn naar een kind welke zich in de kofferruimte van de taxi bevindt. Lambik weet de ouders te traceren maar dan blijken de gangsters niet ver weg te zijn.

Niet een heel erg interessant verhaal, wel goede tekeningen. En zoals de auteurs al in verschillende interviews hebben bekend gemaakt zijn ze gek op (oude) auto's dus in dit verhaal hebben ze zich (succesvol) kunnen uitleven.

Datumdinsdag 6 november 2012 19:09