Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het verborgen volk


Het verborgen volk Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Het verborgen volk verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,00

Reactie no. 12
NaamJ. Joffer
Leeftijd40
Cijfer7
RecensieDe vacantie brengt onze vrienden deze keer naar Noorwegen, waar op een omheind domein allerlei sprookjesfiguren huizen. Volgt een aardig verhaaltje over een verliefde kabouter. Aardig gedaan, en de twee pagina's met uitleg over de verschillende figuren aan het begin is eens een verfrissende andere manier van vertellen. Juist leuk dat niet al deze figuren gebruikt worden, zodat er nog wat aan onze fantasie wordt overgelaten. Wel irritant dat men dat 'Huldervolk' of wat dat ook is dan weer niet uitlegt, dat moeten we kennelijk zo maar snappen. Verder best vermakelijk.
Datummaandag 28 december 2020 08:28

Reactie no. 11
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieEen goedgetekend kortverhaal dat bij “Hippus het zeeveulen” gevoegd zit. Ook hier gaat het hier om een mooi sprookje dat zich nu op een Noorse achtergrond afspeelt. Zeer mooi getekend in de uitgerijpte stijl van Geerts. Een mooi inkijkje in de Noorse godenwereld wordt ons gegund. Het lijkt een beetje op het minder geprezen “Vinnige Viking”. Het verhaal is wederom eenvoudig: Onze helden zitten gevangen in een “sprookjesbos”, komen daar allerlei sprookjesfiguren tegen waaronder Nils de Nisse. Een aandoenlijk wezentje dat onze vrienden met raad en daad bijstaat. Zij staan hem ook bij om zijn onmogelijke liefde te bereiken, tegengewerkt door Fossegrim en de Oskorei ( een gegeven uit de Noorse mytologie), slagen ze er toch in ( met een beetje magie van Elise) om de grootste wens van Nils te verwezenlijken. Het is een klein lief sprookje waar Vandersteen/ Geerts zo goed in zijn.
Datumdonderdag 08 oktober 2020 21:17

Reactie no. 10
NaamBofor!
Leeftijd31
Cijfer7
RecensieEen kort maar fantasierijk verhaal waarin wat mythische wezens van het Noorse volk zijn verwerkt die op blz. 33/34 allemaal aan ons worden voorgesteld. Helaas komen ze niet allemaal voor in het verhaal. Ook is kan ik de humor op sommige plekken(strook 24, 27 en blz. 42 wel waarderen.

Een beetje vreemd en onduidelijk is dat:
-Wiske 'toevallig' een wit paardenhuid vindt (blz.45)
-Hoe kan Fossegrim weten dat Nils verliefd is op Elise (strook 73/74) terwijl Nils in strook 50 beweert dat hij 'in stilte verliefd is?
-Hoe kan lambik weten dat bij het opkomen van de maan de oskorei gedwongen is zich terug te trekken? Waarschijnlijk kon eea. niet goed uitgewerkt worden vanwege het korte verhaal.

Het basisidee van het verhaal dat ik zeer waardeer, wordt door de korte lengte van het verhaal (naar mijn mening) niet optimaal benut. Ik heb het idee dat: "Als dit een normaal lang verhaal was geweest, dit een potentiële topper had kunnen zijn"

Datumzaterdag 09 november 2013 11:22

Reactie no. 9
NaamSandstorm
Leeftijd35
Cijfer8
RecensieFijn sprookjesverhaal met geslaagde nevenfiguren, zoals Nisse, Fossegrim en Elise. Het is wel jammer dat niet alle sprookjesfiguren, die aan het begin worden voorgesteld, ook daadwerkelijk meespelen. Aan de ene kant is dit logisch aangezien de plaats hiervoor ontbreekt. Maar toch had ik deze figuren graag zien verschijnen. Misshien was dit toch iets voor een regulier album?
Datumzaterdag 06 juli 2013 21:04

Reactie no. 8
NaamMark
Leeftijd38
Cijfer7
RecensieEen love-story in dit kortverhaal dat zelfs de reguliere rode reeks heeft gehaald. Het begin van het verhaal is wel erg uitgekauwd als S&W en Lambik in Noorwegen voor de zoveelste keer bij een met prikkeldraad afgesloten stuk bos staan. Maar dan volgt een orgineel sprookjesachtig verhaal met redelijk goede tekeningen
Datumzaterdag 26 november 2011 15:35

Reactie no. 7
NaamRobbert
Leeftijd32
Cijfer8
RecensieLeuk, leuk, leuk die dwergen. Een liefdesverhaal doet het natuurlijk altijd goed.
Datummaandag 7 september 2009 03:22

Reactie no. 6
NaamRUBEN WIENK
Leeftijd9
Cijfer9
RecensieHet leukste minireeks stripje wat er is leuk e figuren mooi ver haal een negen
Datumdonderdag 8 mei 2008 09:22

Reactie no. 5
NaamBarioso
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieZoals eerdere recensies al aangeven is "Het Verborgen Volk" zeker niet de beste uitgave uit de reeks. Toch kan ik de fantasierijke figuren uit de Scandinavische mytholgie wel waarderen. De sprookjesachtige sfeer is in dit verhaal goed neergezet.
DatumThu May 24 14:46:01 2007

Reactie no. 4
NaamEvelien
Leeftijd11
Cijfer8
RecensieVoor een Reclamestrip is dit verhaal gewoon goed.
Het verhaal klopt en die fantasiewezens zijn wel leuk.
Want in andere Suskes en Wiskes komt ook genoeg fantasie voor toch? ;-)
Ik erger me aan één dingetje.
Wiske vind een PAARDENHUID.
Dat vind ik een wat raar idee en wel iets té toevallig!!
Ik zou het beter hebben gevonden als ze zelf een "huid" zouden naaien!!
DatumTue Mar 21 19:36:25 2006

Reactie no. 3
NaamSoufian
Leeftijd16
Cijfer7
RecensieTof verhaal dat makkelijk leest.
DatumWed Jul  6 00:15:10 2005

Reactie no. 2
Naamjippe van niel
Leeftijd10
Cijfer1
Recensiehet allerslechtste,stomste enz enz album uit de mini reeks.te veel fantasie en meer kan ik er niet over batten.
DatumTue Jun 28 16:52:44 2005

Reactie no. 1
NaamJan P.
Leeftijd31
Cijfer7
RecensieDit korte verhaal speelt zich af in Noorwegen. Het gaat over een soort sprookjesbos waarin onze vrienden verzeilt raken. Niet zo bijzonder allemaal, het boeit me gewoon te weinig. Toch is het mooi getekend en steekt het verhaal logisch in elkaar. Een 7.
DatumSun Apr 10 22:11:41 2005