Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het verloren zwaard


Het verloren zwaard Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Het verloren zwaard verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,46

Reactie no. 12
NaamInti
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieHet avontuur speelt zich dan wel af op de beroemde Mont-Saint-Michel, maar veel krijgen we daar niet van te zien. In het begin wordt nog wel gezegd dat ze het beroemde eiergerecht bij 'La Mere Poulard' eten, maar dat is dan ook alles
Het wordt nog maar eens duidelijk hoe makkelijk Lambik zich voor iemands karretje laat spannen
De duiveltjes aan het eind zijn wel een leuke vondst, maar vergeleken met de zwarte mantel die ook een duivel blijkt, zijn ze wel erg klein
Datumdinsdag 25 mei 2021 15:37

Reactie no. 11
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieEen verhaal rond het broemde "Le mont St.Michel". Een mooie reclame voor een mooi stukje Frankrijk. Het kortverhaal heeft drie spelers: Lambik, Suske en Wiske. Zij raken direct verwikkeld in een spannend sprookje. Mystiek komt al direct om de hoek kijken door de twee kapmantels. Mooi is in dit verhaal dat Lambik en de jongeren als drie-eenheid uit elkaar worden getrokken. Beiden volgen één van de kapmantels en beleven zo hun eigen avontuur om er uiteindelijk achter te komen dat één van hen is bedrogen door één van de mantels.Heel veel spannende zaken gebeuren in dit kortverhaal: de mystiek omtrent de mateldragers, het zwaard, de duiveltjes en de strijd tussen Lambik en de adolescenten. Dit voor de romanstiche achtergrond van Le Mont. De tekeningen wisselen van kwaliteit. Soms doen ze me denken aan de tekenstijl van "De regenboogprinses". Dat album staat bekend om de slechte tekenstijl. Ik kende dit verhaal niet maar het is een leuke episode die eigenlijk niet vergeten mag worden. Voor mij was die een kleine maar aangename ontdekking.
Datumwoensdag 12 mei 2021 21:55

Reactie no. 10
NaamBauke
Leeftijd36
Cijfer9
RecensieEen van de absolute favorieten uit mijn jeugd. Ik heb het gisteren na pakweg 25 jaar voor het eerst weer eens gelezen en heb echt genoten.
Gesluierde spoken, een verloren zwaard, een skelet van een draak, drijfzand, ondergrondse meertjes, grotten, een toren, een brandende cirkel, kleine duiveltjes, allemaal op een prachtig eiland, het kan maar niet op.
Vanaf het moment dat Suske en Wiske het eerste spook zien, wordt je als lezer het verhaal ingezogen. De twee spoken zijn mysterieus, de drijfzand scene is eng en wordt middels de ZIP-jes bovendien erg leuk in twee delen gesplitst. Lambik heeft ook echt een klassieke glansrol.
Ook de achtervolging in de grotten en de slot gevechten in de toren vind ik goed uitgewerkt. Tot slot volgt er ook nog een heerlijke eindgrap. Ja, al met al is dit een nagenoeg perfect kortverhaal.
Eigenlijk een vette 8, maar uit nostalgische overwegingen geef ik stiekem toch een 9.
Datumzondag 13 maart 2011 11:49

Reactie no. 9
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieSolide kortverhaal met een goed plot. Er zit niet veel humor in dit album maar dit is toch zeer onderhoudend
Datumdinsdag 2 november 2010 20:43

Reactie no. 8
NaamBarry
Leeftijd28
Cijfer7
RecensieWederom een kort verhaal dat zeker de moeite waard is. Leuke omgeving om het verhaal af te laten spelen, geeft een echt vakantiegevoel. Verhaal bevat genoeg spanning, Lambik is weer als vanouds onnozel op dreef. Prima allemaal.
Datummaandag 4 augustus 2008 09:37

Reactie no. 7
NaamJan P.
Leeftijd31
Cijfer9
RecensieEen van de weinige korte verhalen die logisch in mekaar steekt en spannend is vanaf de eerste minuut. Lambik's onberekenbare karakter wordt hier weer eens treffend weergegeven omdat hem weer eens wat is wijsgemaakt en wij Suske en Wiske volgen. Dit is natuurlijk een heel goed gegeven dat het verhaal 'maakt'. Een toppertje, 20 minuten goed toeven!
DatumSun Apr 10 17:21:17 2005

Reactie no. 6
Naamjippe van niel
Leeftijd10
Cijfer6
Recensieleuk verhaal.het is alleen een beetje kort!dat scheelt!
DatumSun Apr 3 15:05:57 2005

Reactie no. 5
Naamfiep
Leeftijd7
Cijfer8
Recensiebest welgoed ,omdat suske en wiske in het drijfzand te komen zitten.ik snap niet dat suske en wiske en lambik niet samenwerken.dat is mijn mening+argument!
DatumWed Mar 30 13:17:51 2005

Reactie no. 4
Naam Tim
Leeftijd 15
Cijfer 7
Recensie Voor een reclame-uitgave is deze strip heel goed! De tekeningen zijn goed, er is veel humor (vooral de uitsmijter is goed!) en ook veel spanning.
Bovendien is het weer typisch dat Lambik zich laat strikken door de lsechterik en vervolgens
Suske en Wiske tegenwerkt, terwijl hij denkt dat Suske en Wiske voor de slechterik werken.
Een goed album!
Datum Tue Dec 21 21:17:06 2004

Reactie no. 3
Naam JeroenG
Leeftijd 28
Cijfer 8
Recensie Zo kan het dus ook! Een kortverhaal dat én een lekker vakantiegevoel geeft én spannend is én ook nog eens niet afgeraffeld overkomt. Ongetwijfeld zal bij mij ook meespelen dat ik zelf een aantal keren op Mont Saint-Michel geweest ben, maar dat neemt niet weg dat het een leuk verhaal blijft. Voldoende spanning, voldoende humor, Lambik die weer misleid wordt en daardoor tegenover Suske en Wiske komt te staan, maar uiteindelijk toch zijn beste kant laat zien, het zijn allemaal ingrediënten die dit tot een fijn leesbaar verhaal maken. Dat Sidonia en Jerom hier niet in voor komen stoort eigenlijk niet echt, het kwam immers vaker voor dat Suske en Wiske met alleen Lambik op vakantie gingen. En een leuke slotgrap, die overigens inmiddels niet meer van toepassing is, want er is tegenwoordig een vaste dijk richting het eiland.
Datum Sun Mar 7 20:10:10 2004

Reactie no. 2
Naam Alain Stienen
Leeftijd 39
Cijfer 5
Recensie Het verhaal is wel o.k. en er zit ook de nodige portie humor en geheimzinnigheden in, maar de locatie van het prachtige Mont-St.-Michel hadden betere en gedetailleerdere tekeningen kunnen opleveren!!! Echt overtuigd heeft me dit verhaal niet!
Datum Sat Feb 28 12:05:10 2004

Reactie no. 1
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 8
Recensie Helemaal geen onaardig verhaal.Integendeel... Maar alleen humor en goede tekenigen is niet genoeg.Het verhaal heeft ook een echt verhaal wat prima is uitgewerkt.Alleen waarom slaat Wiske niet gewoon met het zwaard als de duiveltjes haar aanvallen?
Datum Sun May 11 09:06:16 2003