Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Witte zwanen zwarte zwanen


Witte zwanen zwarte zwanen Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
 
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Witte zwanen zwarte zwanen verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,80

Reactie no. 10
NaamInti
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieDeze strip werd gemaakt ter gelegenheid van 100 jaar Albert Heijn, maar echt veel aandacht wordt daar niet aan besteed
In Zaandam zijn blijkbaar veel heksen te vinden. Er doen er minstens vijf mee
Om het op z'n Nederlands te zeggen, de tekenaar pleegde nogal Leentjebuur in dit verhaal. Een paar heksen komen uit eerdere verhalen. Zo doen de drie heksen uit DE HIPPE HEKSEN (1983) mee (in een andere rol) en de heks die Zannie veroordeeld, komt uit het JEROM verhaal DE ZWARTE SPOOKHOND (1972)
Het gedrag van Barabas tegenover Zannie zou je niet meteen van hem verwachten
De plot van het verhaal is toch wat vreemd. Hoe kon Zannie 100 jaar eerder Suske en Wiske ontmoet hebben, als ze pas in het heden naar het verleden gebracht werden? Op strook 90 wordt dat wel heel erg duidelijk
Ondanks alles is het een prima verhaal met prima grappen
Datumzondag 25 april 2021 19:09

Reactie no. 9
NaamLeendert
Leeftijd46
Cijfer8
RecensieLeuk verhaal dat is getekend door Eugeen Goossens op het scenario van Marc Meul. Een leuk verhaal dat voor de Albert Hein werd uitgegeven zonder dat dit er enorm dik werd opgelegd. Wel door het verhaal in Zaamdam te laten afspelen waar de eerste AH werd geopend. En dan het verhaal van de zwanen. Men kan zien dat Eugeen meer in zijn mars had dan alleen het inkten van tekeningen maar zelf ook mooie tekeningen en tafereeltjes kan maken. Leuk jeugdsentiment maar ook leuk verhaal die later ook nog eens herdrukt werd.
Datumdinsdag 13 april 2021 00:26

Reactie no. 8
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieHet bewijs dat een reclamealbum ook nog eens erg goed kan zijn. Dat is dit verhaal. De reclame-uiting komt voornamelijk aan bod bij het bezoek aan de Albert Heijn en Zaandam waar de basis van de beroemde supermarkt staat. Grappig is wel dat er ook verhalen zich in de Belgische tegenhanger afspelen, Delhaize, die onlangs is samengegaan met Albert Heijn. Die dingen zijn de kleine reclameboodschappen. Voor de rest weinig. Dat is sterk. Je hebt dus niet de indruk in een bladzijde lange reclamestunt te zitten. Er ontvouwt zich een erg goed verhaal rond streepjescodes ( mieterse vondst), witte zwanen en zwarte zwanen (heksen) in de Zaanstreek. Suske en Wiske hebben de leiding en nemen de anderen mee in het avontuur. Hen overkomen zaken die erg spannend zijn, dit gekoppeld aan een echt sprookjesachtige sfeer. Iedereen is hier ouderwets sterk...jaren '80 sterk en de tekeningen staan op zeer hoog niveau. Het valt me op dat nu iedereen door de knieën gezakt loopt en dat dat destijds veel beter voor elkaar was.Humor is er ook in de vorm van de andere heksen en de hond. Er leuk verhaal met veel frisse wendingen, humor en beetje reclame.
Datumdonderdag 17 december 2020 21:57

Reactie no. 7
NaamDejan
Leeftijd44
Cijfer9
RecensieGemaakt door mijn favoriete Suske en Wiske maker Eugene Goossens.
Prachtig getekend, vol met humor en spanning.

Heel fijne strip die ik onlangs cadeau heb gekregen. Ik had 'm vroeger al gelezen, maar dat exemplaar is kwijt helaas.

Datumdonderdag 16 maart 2017 17:24

Reactie no. 6
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer9
RecensieEen zeer goed kort-(nou ja?) verhaal uit eind Jaren 80. Dit album is getekend door Eugeen Goosens, mijn favoriete S&W tekenaar, jammer dat hij niet zoveel albums heeft gemaakt want ook de tekeningen in dit verhaal zijn weer fantastisch. Het is een typisch S&W verhaal wat teruggaat in de tijd. Veel humor zit er niet in maar het verhaal blijft spannend tot het eind.
Datumwoensdag 27 oktober 2010 18:10

Reactie no. 5
NaamFreek Smid
Leeftijd29
Cijfer8
RecensieGoede reclamestrip! Heeft (net als Fata Morgana) goede tekeningen en een leuk verhaal. Het boek kwam uit toen je in de AH werd bedolven onder S&W-hebbedingetjes die ik als (toemalige) fan niet allemaal kon kopen, maar ben nog blij dat ik dit heb gekocht. Weer lekker 'Suske en Wiske gaan terug in de tijd' -verhaal.
DatumFri Feb  2 19:11:15 2007

Reactie no. 4
Naam Jan P.
Leeftijd 30
Cijfer 6
Recensie Een leuk hebbedingetje natuurlijk voor de echte fans en daarbij komt ook dat deze reclame-uitgave net zo lang duurt als de nieuwe Marc Verhaegen-strips, maar zoveel heeft het eigenlijk niet te bieden.
Het verhaal is wat dunnetjes, alleen het begin is best spannend.
Een 6.
Datum Thu Aug 5 03:56:45 2004

Reactie no. 3
Naam Chowan
Leeftijd 12
Cijfer 10
Recensie Deze strip is héél mooi!
Ik ben molenliefhebber, en molenliefhebber's lezen deze boek graag.
En nog iets, de tekeningen van die molens zijn vooral mooi.
Kijk maar op www.molens.nl
Datum Wed May 5 21:41:18 2004

Reactie no. 2
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 7
Recensie Ach, dit verhaal is eigenlijk niet zo slecht! En dat voor een reclame-verhaal!!! Maar het mooiste aan dit verhaal vind ik de tekeningen en de inkting. Ze zijn typisch voor de late jaren 80!
Datum Wed May 7 18:17:51 2003

Reactie no. 1
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 5
Recensie Een voor een reclame-verhaal goed getekend maar een beetje een scenarioloos verhaal.
Ik weet eigenlijk al niet eens meer waar het over ging en ik denk ook niet dat ik het nog vaak zal herlezen.
Datum Wed Apr 30 09:50:49 2003