Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De wereld van Schanulleke


Schanulleke In 2002 begon de reeks Klein Suske en Wiske, waarin jongere versies van de bekende striphelden de hoofdrol spelen. Sinds de eerste stroken van deze serie verschenen in het Suske en Wiske Weekblad zijn er vele strips, boeken en educatieve uitgaven verschenen bij de Standaard Uitgeverij.
De reeks, waarvan de titel in 2010 werd gewijzigd in Junior Suske en Wiske, richt zich op kinderen in de leeftijd vanaf 5 jaar. Voor kinderen die nog iets jonger zijn lanceert de SU in oktober 2013 een nieuwe reeks die is gebaseerd op een bekend personage uit het Suske en Wiske-universum: De wereld van Schanulleke.

Het is niet de eerste keer dat het lappenpopje van Wiske op eigen benen komt te staan. In 1986 maakte Willy Vandersteen al een album over haar, Eiko, de wijze boom. Later werd die serie overgenomen door Eric De Rop en Patty Klein die samen veel gags maakten voor het weekblad Okki.

Eiko, de wijze boom Kattekwaad

De doelgroep voor de nieuwe serie wordt gevormd door kinderen van 1 tot 4 jaar. Voor deze peuters worden geen strips gemaakt. De uitgaven in de reeks bestaan uit (voor)leesboeken.
Voor het maken van de boekjes werd geen beroep gedaan op de medewerkers van Studio Vandersteen. Illustratrice Heidi D'Haemers ging aan de slag en gaandeweg kwam het nieuwe Schanulleke helemaal tot leven. En samen met haar een hele leefwereld en niet te vergeten een heleboel vriendjes.

De eerste drie delen die worden uitgebracht zijn:

Titel Jaar Omslag Beschrijving
Kijk- en vertelboek 2013 In dit prachtige kijkboek wordt op een verhalende manier de wereld van Schanulleke tot leven gebracht. Met veel dingen om naar te kijken en te ontdekken. Herkenbaar en met de nodige humor!
Stickerpret 2013 Stickers oefenen een magische aantrekking uit op jonge kinderen. In het stickerboek van Schanulleke vind je er meer dan 50! Spannend om alle stickers mooi op de juiste plaats te plakken. En dan nog even de tijd nemen om de tekening verder mooi in te kleuren!
Kiekeboe! Waar is Beer? 2013 Dit stevige koffertje kunnen peuters overal met zich meenemen. Dat kan dankzij het echte handvat.
De pagina's binnenin bevatten kijkgaten. Perfect voor een leuk spelletje Kiekeboe! Nu alleen Beer nog vinden!


De vriendjes van Schanulleke