Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De energieke guiten


Suske en Wiske cadeau tijdens Stripboekgeschenkdagen.

De energieke guiten Tijdens de Stripboekgeschenkdagen, die van 18 september tot 4 oktober 2008 werden gehouden, kregen kopers van stripalbums een speciale uitgave van Suske en Wiske cadeau.
Het album De energieke guiten werd gratis weggegeven door deelnemende strip- en boekhandels in Nederland en België bij aankoop van € 12,12 aan strips, of bij aanschaf van twee stripboeken.

Het korte verhaal De energieke guiten, werd in 2005 door Studio Vandersteen gemaakt voor het energiebedrijf Electrabel, dat toen 100 jaar bestond. Het album werd ter gelegenheid van het jubileum door Electrabel gratis weggegeven aan haar klanten en andere belangstellenden. Bovendien was het integraal te lezen op de website van het bedrijf.

Het album dat tijdens de Stripboekgeschenkdagen werd uitgegeven is voorzien van een nieuwe, door Luc Morjaeu getekende, cover in de nieuwe huisstijl en bevat naast het verhaal een uitgebreid dossier waarin tekenaar Luc Morjaeu en scenarist Peter Van Gucht worden voorgesteld.
In het dossier zijn ook schetsen en studies opgenomen die Morjaeu maakte voor verschillende albums in de afgelopen drie jaar. Het is een uniek inkijkje dat goed laat zien hoe een stripverhaal tot stand komt.

Tijdens De Stripdagen in Houten op 27 en 28 september signeerde Luc Morjaeu het album.