Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het spook van Pukema


Het spook van Pukema In 2017 bestaat de Vlaamse plaats Puurs 725 jaar. Voor deze gelegenheid maakte Luc Morjaeu, inwoner van de jubilerende gemeente, een speciaal stripalbum met de titel Het spook van Pukema.

Inspiratie voor het verhaal haalde Morjaeu uit de feestparades van Puurs waarin de Puurse Reuzen optreden. Eén van de reuzen, Kleine Wannes, is de held van het verhaal maar ook Lambik maakt zijn opwachting!
Alles is getekend in de klassieke Vandersteen-stijl waar Luc Morjaeu zo'n groot bewonderaar van is.

De personages van het Puurse wapenschild komen tot leven. Maar dan gaat het mis…
De originele gemeemterechten zijn verdwenen en schurken als Vwajoe kunnen niet gestraft worden. Wannes moet redding brengen. De oude teletijdmachine van professor Barabas komt héél goed van pas, al is nog maar de vraag of die wel naar behoren werkt…

Het album wordt op zondag 19 november 2017 feestelijk gepresenteerd in de bibliotheek van Puurs. De lancering vindt plaats tussen 10:00 en 12:00 uur.
Het verhaal wordt voor Puurs uitgebracht in een softcover versie à € 6,- en in een luxe hardcover editie à € 39,95.
Vanaf 20 november is het album verkrijgbaar via de webwinkel www.puurs.be/webwinkel, in de bibliotheek van Puurs of in plaatselijke Standaard Boekhandel.

Via stripspeciaalzaken wordt ook een hardcover editie van het album verkocht met een speciale gelimiteerde ex libris.


Zowel het softcover-album als de hardcover versie met ex libris kan worden besteld bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .