Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Lambik Familiestripboek

1997


Index
Index
No. 2

Het eerste Lambik familiestripboek verscheen in maart 1997.

Lambik familiestripboek 1 Naast de bestaande reeksen familiestripboeken rond Suske en Wiske en Kiekeboe bracht de Standaard Uitgeverij in het voorjaar van 1997 ook een vakantieboek van Lambik uit. In het album is een aantal korte strips van de titelheld opgenomen. Hierbij werd een nieuw verhaaltje gebruikt, De interim-job, en werd een selectie gemaakt uit de oude Grappen van Lambik die oorspronkelijk verschenen in de jaren '50 en '60.

Lambik speelt ook een hoofdrol in de twee Suske en Wiske-verhalen die in het boek staan. In één van die verhalen, De sprietatoom, maakte Lambik in 1946 zijn debuut. Het verhaal is in dit familiestripboek afgedrukt in de volledige versie, met alle oorspronkelijke tekeningen uit de krant. De tekst werd echter omgezet van Vlaams naar standaard Nederlands.

De lezer komt bovendien nog wat te weten over de afkomst van Lambik middels 4 pagina's met informatie over Voorvaderen van Lambik. Deze portretten van voorouders verschenen eerder in het Suske en Wiske weekblad.

De inhoud van het boek bestaat uit:

Reeks Verhaal
Lambik De interim-job
Urbanus 8 gags
De grappen van Lambik 12 gags
Suske en Wiske De sprietatoom
Dommel 10 gags
Suske en Wiske De wilde weldoener
Bollie en Billie 9 gags
Robin Hoed 10 gags
Biebel 10 gags