Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Bosspel


Eerste uitgave: juni 1989

Familiestripboek no. 3 In juni 1989 verscheen het derde Familiestripboek en naast strips van o.a. Robert en Bertrand, James Leigh, Dag en Heidi en Jerom, om er maar enige te noemen, verscheen hierin ook een nieuw kort verhaal van Suske en Wiske, genaamd Het Bosspel!

Dit verhaal was inderdaad héél erg kort en is de eerste bijdrage van Paul Geerts' nieuwe assistent Marc Verhaegen!
Hij verzon de korte synopsis van dit verhaal en legde dit Paul Geerts voor. Paul Geerts keurde het goed en Marc Verhaegen begon voor de eerste keer met een Suske en Wiske-verhaal.

Marc bezon zich in zijn eerste zelfstandige verhaal op een van de deugden van de Suske en Wiske-reeks: het milieubeheer!

Marc bouwt in het begin het verhaal op voorgaande avonturen; In het eerste plaatje krijgen we te lezen: "Nee, nee en nog eens nee. Onlangs Engeland, daarvoor de Seychellen, Nepal, Alaska, Ijsland ... te veel om op te noemen."
Lambik heeft het aan de stok met de dieren Marc bedoelt hiermee natuurlijk de avonturen: De krachtige krans, De komieke Coco, De parel in de lotusbloem, De glanzende gletsjer en De edele elfen!

In plaats van een vakantie in een ver land wil Sidonia dit keer een picknick houden in de frisse boslucht dicht bij hun in de buurt. Profeesor Barabas kan echter niet, want hij is met een experiment bezig.
Lambik echter heeft zijn eigen idee van vermaak en wil absoluut gaan golfen. Hiervoor heeft hij extra zijn golfkloffie aangetrokken.
Nadien zij in het bos zijn aangekomen, begint Lambik meteen op een desastreuze manier voor de bosbevolking, waaronder eekhoorntjes, muizen, everzwijnen, kikkers, konijntjes en spechten, golf te spelen!
De dieren van het bos zijn hier zo kwaad over dat ze de picknick tot grote verbazing van onze vrienden saboteren.
Ondertussen gaat Lambik verder met het vernielen van het leefmilieu.
Plots komt professor Barabas opdagen met een soort Klankentapper voor dieren. Vlug blijkt het dat de dieren zich bedreigd voelen door de hobby van Lambik. Lambik geeft toe en bekommert zich nu om de door hem gewonde dieren en planten.


Samenvatting: Alain Stienen