Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Beeldjes Willy Vandersteen


In 2020, als het 75-jarig jubileum van Suske en Wiske wordt gevierd, presenteert De Fameuze Fanclub twee portretten van Willy Vandersteen.
Leden van de fanclub ontvangen elk jaar een speciaal voor de vereniging ontworpen ledenbeeldje. In de loop der jaren zijn veel hoofd- en bijfiguren uit de reeks al in gips vereeuwigd.
Aan deze rij portretten wordt in 2020 een beeldje toegevoegd van de jonge Willy Vandersteen, zoals hij voorkomt in het album De 7 schaken.
Het beeld toont de kleine Willy terwijl hij een tekening maakt op straat.

Behalve het ledenbeeldje wordt ook een groter beeld uitgebracht, waarin de schepper van Suske en Wiske aan zijn tekentafel te zien is, samen met zijn geesteskinderen.
Het beeld zal ongeveer 15 centimeter hoog worden en verschijnt in een gelimiteerde oplage van 400 exemplaren.
De prijs voor dit tafereel is € 79,95.
Een bestelling voor dit beeld kan worden geplaatst door een mail te sturen naar bestellingen@fameuzefanclub.nl.

Beide beeldjes verschijnen op de 33e Suske en Wiske Fandag, die op 29 maart 2020 in Nieuwegein wordt gehouden.
De bijgaande afbeeldingen tonen voorlopige ontwerpen van de beeldjes. Deze zullen uiteindelijk in kleur worden uitgevoerd.
Als je intekent op het beeld van Vandersteen aan zijn tekentafel en het beeld op de Suske en Wiske Fandag komt halen, betaal je geen entree.Ledenbeeldje De Fameuze Fanclub 2020: Willy Vandersteen Ledenbeeldje De Fameuze Fanclub 2020: Willy Vandersteen Ledenbeeldje De Fameuze Fanclub 2020: Willy Vandersteen Willy Vandersteen aan zijn tekentafel Willy Vandersteen aan zijn tekentafel Willy Vandersteen aan zijn tekentafel