Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Spaaracties van Fruitmasters

2002


Index
Index

Suske en Wiske zijn vanaf september 2002 actief als fruit-ambassadeur.
'De Gezonde Familie'

Eind augustus 2002 werden Suske en Wiske en hun vrienden gepresenteerd als ambassadeurs van een grootschalige fruitpromotie.
De twee grootste fruitleveranciers in Nederland en BelgiŽ, Fruitmasters en Veiling Haspengouw namen het initiatief om de puur natuurlijke gezondheid van appels extra onder de aandacht van de consument te brengen. Bij de promotieactie werden de hoofdfiguren uit de Suske en Wiske-strips onder de aandacht van het publiek gebracht als De Gezonde Familie.
Persoonlijke eigenschappen van de stripfiguren werden in de campagne gebruikt om verschillende aspecten van fruit te promoten. Jerom waardeert appels als stimulerend Sport-Fruit, Lambik houdt van Smul-Fruit, Suske en Wiske hebben de smaak van School-Fruit te pakken en uiteraard staat tante Sidonia garant voor Slank-Fruit.

De promotiecampagne ging daadwerkelijk van start op 2 september 2002. In ruim 2000 winkels in Nederland en een groot aantal verkooppunten in BelgiŽ brachten Suske en Wiske samen met hun vrienden vanaf die dag de sterke punten van appels onder de aandacht van de consument.

De begon met een spaaractie voor het album Pezige Peekah. Gedurende 13 weken werden tassen en schalen met appels voorzien van een sticker. In totaal werden 6 verschillende stickers uitgegeven. De consument moest hier 5 van op een spaarkaart plakken om zo het gratis stripalbum te bemachtigen.
In BelgiŽ waren de spaarkaarten te vinden in speciale houders die bij het fruit werden geplaatst.

Deelnemers aan de actie maakten bovendien, door het insturen van een slagzin, kans op een fiets. Elke maand waren er 5 hybride fietsen en honderden troostprijzen beschikbaar vooor de bedenkers van de meest originele slagzinnen.

De spaaractie werd in oktober gevolgd door een tweede campagne. Bij deze actie werden appels verkocht in een speciale doos met afbeeldingen van Suske en Wiske. In elke doos was naast het fruit ook het album De witte gems meeverpakt.

Beide albums die in het kader van deze actie werden uitgeven bevatten naast de strip ook 7 pagina's met informatie over fruit en een aantal recepten.


De spaarkaart De spaarkaart
Sticker Wiske Stickers
Pezige Peekah Rugzijde van de albums De witte gems Doos appels met album 'De witte gems'

Index
Index