Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Spaaracties van Fruitmasters

2003


Index
Index

Suske en Wiske gaan door met het promoten van appels.
Jerom

De promotiecampagne voor appels met Suske en Wiske en hun vrienden in de hoofdrol werd in 2003 voortgezet.
Na de twee albums die bij de eerste acties verkrijgbaar waren was het de beurt aan een ander soort verzamelobject. Vanaf het eind van 2002 kon er worden gespaard voor beeldjes van alle leden van De Gezonde Familie.
De actie liep in Nederland en BelgiŽ tot eind 2003. In Nederland deden Edah, Konmar en Super De Boer mee. In Vlaanderen waren de beeldjes voornamelijk verkrijgbaar bij de Spar.
De eerste actie werd gezamenlijk georganiseerd door Fruitmasters en Veiling Haspengouw. Laatstgenoemde veiling deed niet meer mee bij de volgende promotiecampagnes, waardoor de spreiding in BelgiŽ minimaal werd.

Vanaf week 49 van 2002 waren bij appels in tassen en schalen waardepunten te verkrijgen waarmee kon worden gespaard voor een beeldje van Jerommeke Sportfruit. Deze actie liep 14 weken. De volle spaarkaart moest voor 15 maart 2003 ingestuurd zijn en de beeldjes werden vervolgens begin april thuis bezorgd. Daarna ging de actie gewoon verder, alleen kon toen gespaard worden voor de volgende beeldjes, Lambik Smulfruit, Sidonia Slankfruit en tenslotte Suske en Wiske Schoolfruit.
De beeldjes zijn gemaakt door Parastone.

Spaarkaarten voor Lambik moesten worden ingestuurd voor 21 juni 2003, het beeldje werd begin juli bezorgd. Sidonia kon worden besteld tot 27 september met aflevering in oktober. Voor Suske en Wiske kon worden gespaard tot 3 januari 2004 met bezorging in dezelfde maand.

In Nederland kon het beeldje ook met bijbetaling verkregen worden. Bovendien waren de beeldjes ook te verkrijgen zonder punten te sparen. De consument hoefde dan slechts de kaart in te sturen en het geld over te maken.
Zonder punten kostten de beeldjes € 19,50 per stuk. Met 6 waardepunten moest € 8,95 betaald worden en bij inlevering van 10 punten kon een gratis beeldje worden besteld.

Voor het slot van 2003 had Fruitmasters nog een paar verrassingen in petto.
Op 13 oktober begon een actie waarbij 4 weken lang, in dezelfde winkels die meedoen aan de andere acties van Fruitmasters, een tas worden gekocht met een afbeelding van Suske en Wiske. Deze doorzichtige tas was gevuld met 2,5 kilo Jonagold appels.
Ter gelegenheid van de feestdagen in december werd er een doos met appels uitgebracht waarop de striphelden in kerstsfeer te zien zijn. De doos bevatte vier verschillende soorten appels, in totaal 16 stuks.


Lambik Sidonia Suske en Wiske
Appeltas met Suske en Wiske Kerstdoos met Suske en Wiske
Index
Index