Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Spaaractie van Veiling Haspengouw

2004


Index
Index

Nieuwe fruitactie met Suske en Wiske.

Vlieg erin met Suske en Wiske

In 2002 startten Fruitmasters uit Nederland en het Belgische Veiling Haspengouw samen een actie om het eten van fruit te promoten. In 2003 en 2004 ging Fruitmasters alleen verder met De gezonde familie.

Vanaf 4 oktober 2004 pakte ook Veiling Haspengouw de draad weer op. Suske en Wiske werden opnieuw ingezet voor het promoten van fruit. Tot 31 december waren appels en peren van de veiling voorzien van actiestickers. Er waren zes verschillende stickers, één voor elk van de hoofdfiguren uit de strip (Suske, Wiske, Sidonia, Lambik, Jerom en Barabas). Vier verschillende stickers op een spaarkaart waren samen goed voor een gratis album.
Er kon voor drie titels worden gespaard. Naast Pezige Peekah en De witte gems, die ook al bij de gezamenlijke actie met Fruitmasters werden gebruikt, was nu ook De dappere duinduikers verkrijgbaar.

Als thema bij deze actie is gekozen voor de leus "Vlieg erin met Suske en Wiske". Het motto hangt samen met de prijs waar deelnemers aan de spaaractie kans op maakten: een ballonvaart in het voorjaar van 2005 boven Haspengouw.
Hiervoor moest zo goed mogelijk worden geschat hoe lang de schil zal zijn van een appel of peer die op 31 december door een gerechtsdeurwaarder zou worden geschild.

In oktober zaten de stickers op appels in peren in speciaal ontworpen zakken, herkenbare Suske en Wiske-schaaltjes en EPS-kisten.
Half oktober verschenen de speciale Suske en Wiske-dozen met een inhoud van drie kilo appelen of peren.Spaarkaart voor de albums
Index
Index