Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

België, Stripland!


Uitgiftedatum: 14 september 2012
Postzegels 'België Stripland!'

Sinds 2003 bracht Bpost, de Belgische posterijen, onder de titel This is Belgium jaarlijks een velletje postzegels uit om personen, tradities, gebeurtenissen en andere speciale onderwerpen uit het land onder de aandacht te brengen.
Tijdens het Nationaal kampioenschap Filatelie (Temsifil 2012), dat van 14 tot 16 september 2012 in Temse werd gehouden verscheen de tiende en laatste uitgave in deze serie.

Als thema bij dit laatste velletje is gekozen voor België, Stripland!. Onder deze noemer zijn figuren uit 10 beroemde Belgische strips op de postzegels afgebeeld.
De stripreeksen die werden vereerd met een zegel zijn:


Vanaf 17 september zijn de zegels verkrijgbaar bij alle Belgische postkantoren en postpunten.

Samen met de speciale uitgifte van het zegelvelletje werd een boekje, van 24 pagina's, uitgebracht met een overzicht van alle zegels met Belgische stripfiguren uitgegeven door Bpost vanaf 1979.
Dit boek verscheen in twee versies, standaard en luxe.
De luxe editie is uitgegeven in een genummerde oplage van 300 exemplaren en bevat een enveloppe met de betreffende zegels.

De prijzen van de verschillende uitgaven zijn:
Velletje postzegels: € 6,50
Standaard-editie: € 14,95
Luxe-editie: € 195

De zegels en boekjes zijn o.a. verkrijgbaar via station Heide, zolang de voorraad strekt. Bestellen kan via het adres francken.jan@skynet.be


Postzegel met Suske en Wiske