Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Vandersteen-tentoonstelling in het Suske en Wiske Kindermuseum


Overzichtstentoonstelling aangekondigd voor 2013 .

Logo Kindermuseum De Gazet van Antwerpen maakte op 4 maart 2009 op haar website melding van een tentoonstelling die Het Suske en Wiske Kindermuseum in 2013 wil organiseren rond het werk van Willy Vandersteen.

Het bericht op de site luidt:
In 2013 zal het honderd jaar geleden zijn dat striptekenaar Willy Vandersteen (1913-1990) in de Antwerpse Seefhoek geboren werd. De vader van Suske en Wiske, Bessy, De Rode Ridder en Robert en Bertrand verhuisde naar een villa in de Beauvoislaan 98 in Kalmthout, waar hij ook zijn tekenfilmstudio [sic] installeerde.
Die studio is er nog steeds, maar in de villa kwam er tien jaar geleden op initiatief van de provincie ook het Suske en Wiske Museum. Het is een interactief belevenismuseum voor kinderen, maar in 2013 wil het uitpakken met een overzichtstentoonstelling over leven en werk van Vandersteen.
Educatief assistent Guy Dierckx bereidt het initiatief mee voor. “We voelen steeds meer interesse van volwassen stripliefhebbers, die de originele tekeningen en fetisjen van Vandersteen willen zien. Daar willen we op inspelen. Het Suske en Wiske Museum heeft geen eigen collectie, maar er zijn veel verzamelaars die ons nu al bruiklenen toevertrouwen. Misschien moeten we in de toekomst ook eens aan een eigen fonds denken.”