Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het eiland Amoras als zandkasteel


Eiland van Suske en Wiske verrijst in de Texelse duinen.

Amoras in zand Op 14 april 2009 zijn vijftig professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland aan de slag gegaan om het eiland Texel uit te breiden met een indrukwekkend eilandenrijk van zand. Zij bouwen hun kunstwerken voor het Nederlands Zandsculpturenfestival, dat voor bezoekers geopend is van zaterdag 25 april tot en met zondag 13 september.
Het thema van het festival, dat in eerder jaren in Almere werd gehouden, is dit keer "beroemde eilanden van alle tijden".

Naast bekende eilanden als Kreta, Liberty Island, Nova Zembla, Alcatraz en natuurlijk Texel zelf, zullen enkele zandsculpturen ook worden gewijd aan fictieve eilanden. Tot deze categorie behoren Fantasy Island en het Suske en Wiske-eiland Amoras.

Op alle zandeilanden zullen diverse voor dat eiland typerende zandsculpturen, soms wel 12 meter hoog, verrijzen, die de bezoeker telkens weer verrassen. Om het gebied van 15.000 vierkante meter om te toveren tot een sprookjesachtige wereld maken de "zandtovenaars" gebruik van 10.000 ton zand.Meer informatie over dit evenement is te vinden op de sites van het Nederlands Zandsculpturenfestival en Sculpture Events.
Amoras in zand