Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Nieuwe animatiefilms in voorbereiding


Mogelijk zullen er in de komende jaren nieuwe tekenfilms van Suske en Wiske worden gemaakt.

De hoofdrolspelers De Standaard Uitgeverij blijft op alle fronten druk bezig met Suske en Wiske. Naast de beeldverhalen waaraan de striphelden hun roem te danken hebben duiken ze ook steeds weer in andere media op. De laatste jaren zijn er al diverse computerspelletjes verschenen waarin het duo de hoofdrol speelt en elders op deze site kunt u alles lezen over de in voorbereiding zijnde film en musical.

Er zijn ook geruchten dat er ook plannen bestaan om Suske en Wiske weer tot leven te wekken in nieuwe animatiefilms. Details over het project zijn nog niet bekend maar bij de heropening van het Suske en Wiske Kindermuseum maakte een vertegenwoordigster van de uitgeverij bekend dat er al aan een pilot wordt gewerkt.

Enkele jaren geleden verscheen er al eens een reeks tekenfilms van Suske en Wiske. Die rolprenten, geproduceerd door Atelier 5, vertoonden bepaald geen hoogstaande animatie. De figuren bewogen nauwelijks en de samenhang van de verhalen werd vrijwel niet in beelden maar voornamelijk door een vertelstem duidelijk.
Marc Verhaegen was indertijd ook in de race om de tekenfilms te gaan maken. De kwaliteit van zijn proeffilmpjes was naar verluidt veel hoger dan die van Atelier 5. Aangezien voor die kwaliteit echter ook meer betaald moest worden werd uiteindelijk toch gekozen voor Atelier 5.

De woordvoerster van de uitgeverij, Diane DeVriendt, verzekerde dat er dit keer wel een goed product afgeleverd zal worden. Er lijkt dus meer aandacht voor de kwaliteit van de toekomstige tekenfilms te zijn.