Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Tentoonstelling in Centraal Station Antwerpen


Expositie ter ere van 65 jaar Suske en Wiske.

Standaard Uitgeverij was van plan om ter gelegenheid van 65 jaar Suske en Wiske in december 2010 een groot feest te organiseren op de Grote Markt te Antwerpen. In die periode worden echter al diverse andere evenementen gehouden. Naast de jaarlijkse kerstmarkt is dit jaar ook het Glazen Huis van de goede-doelenactie Music for Life van Studio Brussel op het plein te vinden.
De volle bezetting van de Markt heeft tot gevolg dat er geen tijd en plaats was voor de megaparty van Suske en Wiske. In plaats daarvan worden er kleinere acties georganiseerd.

Het feestprogramma in Antwerpen gaat van start met een tentoonstelling in het Centraal Station. Van 1 tot en met 15 juli is een expositie over de geesteskinderen van Vandersteen in deze openbaar vervoer-terminal te zien.
In de tentoonstelling kunnen de bezoekers de weg die Suske en Wiske de voorbije 65 jaar aflegden volgen. Grote panelen tonen scenes uit Suske en Wiske-albums waarin steden, die vanuit het station te bereiken zijn, een hoofdrol spelen.
Degenen die in juli niet in staat zijn om de tentoonstelling te bezoeken krijgen een herkansing in het najaar. De expositie wordt herhaald van 26 september tot begin oktober.

Ook buiten het station zullen Suske en Wiske zichtbaar zijn. Vanaf 21 juni zullen er levensgrote poppen in het straatbeeld verschijnen.
In het najaar zal de stripmarkt op het De Coninckplein in teken staan van Suske en Wiske.
De stripmuur met afbeeldingen uit De 7 schaken zal naar alle waarschijnlijkheid worden gerenoveerd. De inhuldiging van de gerestaureerde muur zal gepaard gaan met een hapje en drankje.