Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De tomeloze tijdreizigers


Suske en Wiske-tentoonstelling in Apeldoorn.

De tomeloze tijdreizigers In het CODA Museum te Apeldoorn is van 22 januari t/m 30 oktober 2011 een tentoonstelling over Suske en Wiske te zien.
Onder de titel De tomeloze tijdreizigers toont het museum in die periode een afgeleide van de eerdere tentoonstelling in het Limburgs Museum.
Aan de expositie die in Venlo te zien was is een geheel nieuw deel toegevoegd, waarvoor het album Het Witte Wief de basis vormt. De Veluwe en de sagen die zich hier afspelen, leveren veel leuke en wetenswaardige informatie en beelden op. Voorwerpen uit de omgeving werpen een nieuw licht op deze verhalen.

Omdat Suske en Wiske dwars door alle tijden heen avonturen beleven, noemt CODA hen ‘De tomeloze tijdreizigers’. Geen tijdsbarrière houdt hen tegen. Tijdens de tentoonstelling lopen bezoekers - omgeven door meer dan levensgrote stripfiguren - als het ware door de stripalbums heen. Zo zijn er diorama’s over De Dulle Griet en Lambiorix.

Zondag 23 januari wordt de tentoonstelling officieel geopend. Luc Morjaeu en Peter Van Gucht zullen aanwezig zijn om strips te signeren en vragen te beantwoorden. Ook een dochter van Willy Vandersteen is tijdens de opening aanwezig. In de openingshandeling zal de teletijdmachine een rol spelen.