Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het 26e Brabants Stripspektakel

2011


Op 27 en 28 augustus 2011 wordt in Valkenswaard weer de jaarlijkse stripbeurs gehouden.

Brabants Stripspektakel

Hoewel organisator Johan Gerlings in 2010 voor de laatste keer het Brabants Stripspektakel organiseerde beleeft de beurs een jaar later toch zijn 26e editie.
De organisatie is overgenomen door Patrick van Gelder, die de traditie voortzet om in het laatste weekend van augustus het stripfestijn in Valkenswaard te houden.

De Fameuze Fanclub is één van de standhouders op de beurs, waar verder ook nog veel Suske en Wiske-items te koop zullen zijn.
Voormalig organisator Johan Gerlings (Stribbelstrips), brengt een speciale heruitgave van De vliegende klomp uit.
Omdat er Sinds de eerste uitgave van dit album in 1975 veel is veranderd in Brabant werd aan deze versie een erratum toegevoegd met toelichtingen op de gewijzigde situatie van 2011.
Van dit album worden maar liefst vier verschillende edities uitgebracht, drie soft- en één hardcover. De verschillende versies zijn:

Op de cover staat het trouwkerkje in Valkenswaard afgebeeld, net als dit het geval was bij de herdruk van dit album uit 1999. In tegenstelling tot die vorige versie, uitgegeven tijdens de 14e editie van het Stripspektakel, is de kerk dit keer niet op een foto maar in een tekening, van Paul Geerts, te zien.
De verschillende edities zijn op de cover te onderscheiden aan de verschillende logo's van de uitgevende instanties. Tevens kregen ze allemaal een verschillende De kregen elk een afwijkende achterkaft.
Paul Geerts zal beide dagen aanwezig zijn om het album te signeren.

Daarnaast worden door Adhemar strips ook vijf heruitgaven van de Klassiekenreeks van Robert en Bertrand uitgegeven. 20 originele tekeningen uit deze albums zijn te zien op een tentoonstelling.

. Op het Stripspektakel wordt ook het nieuwe stripfiguur van Uco Egmond gelanceerd; Tobkok.


Plaats: Sportcentrum "Valkencourt"
Pastoor Heerkensdreef 15
Valkenswaard
Datum: 27-28 augustus 2011
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Prijs:€ 4 (Kinderen: € 2,00)
Website: Brabants Stripspektakel


De vliegende klomp - Uitgave voor Brabants Stripspektakel De vliegende klomp - Uitgave voor Profita Meubels De vliegende klomp - Uitgave voor Stichting Wensambulance

De vliegende klomp - Uitgave voor Brabants Stripspektakel De vliegende klomp - Uitgave voor Profita Meubels De vliegende klomp - Uitgave voor Stichting Wensambulance