Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het 30e Brabants Stripspektakel

2015


30e Brabants Stripspektakel

Het Brabants Stripspektakel wordt in 2015 voor het eerst gehouden op een nieuwe locatie.. Na 29 edities in Valkenswaard verhuist het festival naar Veldhoven.
De formule van het evenement blijft ongewijzigd en dat geldt ook voor het beleid met betrekking tot speciale uitgaven. In de loop der jaren zijn tijdens het Brabants Stripspektakel al vele speciale uitgaven van Suske en Wiske en die traditie wordt ook in 2015 voortgezet.

Het album dat tijdens het evenement wordt gepresenteerd is De angstige avonturen. Heirvan verschijnt zowel een softcover- als en hardcover-versie.
In deze uitgave zijn korte stripjes opgenomen die in 1988 op de zuivelpakken van Albert Heijn werden afgedrukt.

Van 24 mei tot en met 13 augustus 1988 organiseerde de Zaanse grootgrutter samen met de stichting Consument en Veiligheid een zuivelactie onder de titel Maken Suske en Wiske de boek onveilig?. Op de achterkant van de zuivelpakken van het huismerk stonden gags van Suske en Wiske om ouders en kinderen te waarschuwen voor de gevaren die jonge kinderen bedreigen in en om het huis. In totaal zijn er 40 gags voor deze campagne gemaakt, op de zuivelverpakkingen verchenen echter maar 34 gags.

De nieuwe uitgave van Standaard Uitgeverij, in samenwerking met Stribbel Strips, bevat voor het eerst alle 40 gags.
Hieronder enkele voorbeelden van de stripjes zoals ze op de zuivelpakken werden afgedrukt.


Op zoek naar De angstige avonturen? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .

Plaats: NH Conference Center Koningshof
Locht 117
Veldhoven
Datum: 5-6 september 2015
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Prijs:€ 5 (kinderen tot 150cm: € 1,00)
Website: Brabants Stripspektakel


De angstige avonturen (softcover) De angstige avonturen (hardcover) De tuimelende trap De tuimelende trap