Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Stripverhalen in het Brandweermuseum


Korpsvaandel Brandweer Wassenaar Op 15 januari 2012 opent in Raadhuis De Paauw in Wassenaar de tentoonstelling Brandweer in stripverhalen, een initiatief van het Brandweermuseum Wassenaar en van de Werkgroep Brandweer Historie.
De tentoonstelling geeft een beeld van de veelzijdigheid van brandweer in stripverhalen en van de manier waarop de striptekenaars de werkelijkheid verbeelden, in bekende verhalen en in minder bekende verhalen, hoe rijk en veelzijdig de stripwereld is en hoe zorgvuldig de tekenaars zich vaak documenteren. De tentoonstelling biedt een onverwachte invalshoek op stripverhalen en op de brandweer en maakt de bezoeker nieuwsgierig.
Het hoofdthema is strips en de werkelijkheid: de tekeningen en waarop die gebaseerd zijn, foto's, technische gegevens, modellen van brandweervoertuigen, originele brandweerobjecten (helmen, uniformen, handspuiten) In de tentoonstelling is te zien:
Fragmenten van stripverhalen over de thema's: blusemmers, handspuiten, stoombrandspuiten, redvoertuigen, blusvoertuigen, draagbare blustoestellen, blusvliegtuigen, vliegveldvoertuigen, overige voertuigen, verzonnen blusmiddelen, foto's van en informatie over de bijbehorende blusmiddelen, documenten/boeken; modellen; originele helmen, uniformen, brandemmers, brandblussers,?handbrandspuiten e.d.; originele stripalbums en niet te vergeten een aantal originele tekeningen.

Stripfragmenten van Lucky Luke tot Elsje, van Oom Wim tot XIII, van de Vrolijke Bengels tot January Jones, van Tom Poes tot Thomas Pips, van Nero tot Jommeke, van Robbedoes tot Kuifje, van Donald Duck tot Hiawatha, van Philip en Francis tot De Smurfen, van Suske en Wiske tot Bessy, van Storm tot Agent 327 enzovoort.

De tentoonstelling loopt van 15 januari tot eind maart 2012 op de bel-etage van Raadhuis de Paauw, Raadhuislaan 22, Wassenaar. Open op donderdag tot en met zondag van 12 tot 16 uur.
Vanaf begin april zal de tentoonstelling nog te zien zijn in het Nationaal Brandweer Museum in Hellevoetsluis.

Website museum: www.brandweermuseumwassenaar.nl
Contactpersoon: Kees Plaisier HU UH brandweermuseum@wassenaar.nl of tel. 0629011009