Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

6e Comics Festival Brussel


13-14 oktober 2007.

Het kregelige Ketje

Tijdens het 6e stripfestival van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verschijnt een luxe, gelimiteerde, uitgave van Het kregelige Ketje. Dit verhaal draait om één van de bekendste publiekstrekkers van de Belgische hoofdstad: Manneken Pis.

Het album verschijnt zowel in het Nederlands als in het Frans. De Nederlandstalige editie krijgt een oplage van 500 genummerde exemplaren waarvan er 125 bedoeld zijn als relatiegeschenk, de overige 375 exemplaren zijn te koop. In het Frans worden er 100 exemplaren uitgegeven. Het boek krijgt een nieuwe covertekening van Luc Morjaeu.
De strippagina's zijn uitgevoerd in zwart/wit. Naast het verhaal bevat het boek ook 8 extra pagina's in kleur met informatie over de geschiedenis van de Suske en Wiske-stripreeks en zijn helden.

De albums worden verkocht met een genummerde en gesigneerde ex libris en kosten € 59,00.

Luc Morjaeu en Peter Van Gucht zijn op het stripfestival aanwezig om te signeren. Onder de aanwezige tekenaars in Brussel bevindt zich ook Jeff Broeckx.
Ter gelegenheid van het festival worden ook drie tentoonstellingen georganiseerd die in het teken staan van de drie peters van het festival: Yslaire voor Wallonië, Willy Vandersteen en zijn Studio voor Vlaanderen en Henri Vernes voor Brussel.

Tijdens het festival krijgt de in 1990 overleden Willy Vandersteen nog een eerbetoon. De organisatie van de Saint Michel-prijzen, de oudste stripprijzen van Europa, heeft besloten om de tekenaar posthuum de Prix Saint-Michel Prestige 2007 toe te kennen.
De prijs wordt in het weekend van 13-14 oktober uitgereikt aan de familie Vandersteen.

Comics Festival Brussel
Plaats: Stadhuis van Sint-Gillis
Van Menenplein 39
1060 Brussel
Datum: 13-14 oktober 2007
Tijd: 10.30 tot 19.00 uur
Prijs:€ 5 (Kinderen tot 16 jaar onder begeleiding gratis)
Website: Comics Festival Belgium


Het album Het kregelige Ketje verschijnt op 13 oktober 2007 maar kan nu al worden besteld bij De Boekenwurm.

Het kregelige Ketje Manneke Pis, l’irascible