Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

18e Fanclubdag van de Fameuze Fanclub


Op zondag 10 april 2005 organiseert de Fameuze Fanclub haar 18e fanclubdag.

Fanclubdag 2005 Voor de 5e keer op rij zal de Fanclubdag van De Fameuze Fanclub in 2005 plaats vinden in De Blokhoeve in Nieuwegein. Het evenement begint om 10.00 uur maar de deuren openen al een uur eerder om vroege vogels in de gelegenheid te stellen om entreebewijzen te kopen.

Veel vertrouwde elementen van eerdere clubdagen keren ook dit jaar weer terug. Er zullen weer veel kraampjes zijn waar allerhande Suske en Wiske-artikelen worden verkocht, er is een tentoonstelling, veilingen een kinderparadijs en uiteraard ook weer optredens op het podium.
Een belangrijk verschil in 2005 wordt gevormd door de stripmakers die achter de signeertafel zullen plaatsnemen. Na het ontslag van Marc Verhaegen zal Studio Vandersteen bij deze gelegenheid voor het eerst in de nieuwe samenstelling aantreden.
De nieuwe "teamleiders", Luc Morjaeu (tekeningen) en Peter Van Gucht (scenario's) worden vergezeld door de bij de fans al beter bekende Walter Van Gasse, Eric de Rop (inkter) en Tom Wilequet.
Naast de eerder genoemde Studio-medewerkers komen ook Paul Geerts en de tekenaar van Klein Suske en Wiske, Jeff Broecks, weer naar Nieuwegein.

Marc Verhaegen zal in het jubileumjaar van Suske en Wiske niet aanwezig zijn op de Fanclubdag. Volgens een bericht dat op 14 maart door de Fanclub werd verspreid wil de fanclub later dit jaar afscheid nemen van de ontslagen tekenaar.

De trouwe leden van de Fanclub kunnen dit jaar hun collectie beeldjes verder uitbreiden. Na de 5 hoofdfiguren uit de reeks verschijnt dit keer professor Barabas als ledenbeeldje. Voor de vormgeving is een scene uit het verhaal De razende race gebruikt.

Tot de nieuwe uitgaven die op de fanclubdag te koop zullen zijn behoren puzzels van Puzzelman, de klassiek-albums van enkele Belgische kranten, een heruitgave van de Japanse versie van Het dreigende dinges en de DVD-box met alle Suske en Wiske tekenfilms.

De traditionele tentoonstelling geeft dit maal een overzicht van de kalenders en de agenda's die er in de loop der jaren van Suske en Wiske zijn uitgekomen zijn.


Het ledencadeau