Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Strips met een hart


Op 23 april 2006 wordt in Antwerpen weer een stripbeurs voor een goed doel gehouden.

Strips met een hart

De jaarlijkse stripbeurs van de VZW Stripvrienden staat in 2006 in het teken van voordele van de vzw B.O.K.S. (Belgische Organisatie voor kinderen en volwassenen met een stofwisselingsziekte).

Net als in voorgaande jaren wordt er ook in 2006 weer een speciaal, luxe, Suske en Wiske-album uitgegeven waarvan de opbrengst volledig bestemd is voor het goede doel. Dit keer is de keuze gevallen op De gladde glipper. In een beperkte oplage van 500 exemplaren verschijnt er een album met een harde kaft en linnen rug. De prijs van het album is € 40.

Nieuw is dit jaar de mogelijkheid om zelf een rol te spelen in een stripverhaal. Op veiling-site eBay wordt een veiling gehouden met een 100-tal aanbiedingen waarvan de opbrengst naar B.O.K.S. gaat.
Als speciaal onderdeel van deze veiling werden er tussen 6 en 16 april tien gastrollen in stripverhalen geveild. Negen tekenaars zijn bereid om de winnende bieders een figurantenrol te laten vervullen in hun volgende strip. Tot de reeksen waarop kon worden geboden voor een gastrol behoren o.a. Suske en Wiske en Senne en Sanne, de nieuwe reeks van Marc Verhaegen.
Een compleet overzicht van alle reeksen waarin een gastrol werd aangeboden is te vinden op de site van Strips met een hart.

De veiling voor een optreden in een Suske en Wiske-verhaal leverde uiteindelijk het hoogste bod op van alle reeksen die aan deze actie meededen. De winnaar van de veiling bood € 1819 voor een gastrol in deze strip. Voor Senne en Sanne werd € 430 geboden.


De gladde glipper