Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

10e Stripbeurs in Kalmthout


Op 17 juni vindt in Kalmthout weer de jaarlijkse stripbeurs plaats.

Affiche Kalmthout 2007

Op zondag 17 juni 2007 wordt in Kalmthout de 10 Suske en Wiske stripdag gehouden met zoals gebruikelijk weer veel activiteiten en een speciale Suske en Wiske-uitgave.
In 2006 werd gestart met een serie uitgaven rond een nieuw thema, Kalmthout en zijn natuur. Het eerste album in deze reeks was De botte botaknol. In 2007 wordt het thema voortgezet met een heruitgave van de infostrip Een bij voor jou en mij.
De keuze voor het verhaal werd ingegeven doordat in 2007 het plaatselijke Bijenteeltmuseum 10 jaar bestaat.

Het album verschijnt in een oplage van 500 luxe en 2500 soft-cover exemplaren.
Traditiegetrouw zal deze uitgave voorzien worden van een nieuwe cover en 10 extra pagina's met informatie over het museum te Kalmthout.
Bij bestelling van een pakket (1 luxe en 2 softcover albums) via voorinschrijving wordt een premium cadeau gedaan. Dit zal een genummerd potje honing zijn met hierop de cover afgebeeld. Omdat er dit jaar heel weinig heidehoning beschikbaar is zal deze premium ALLEEN worden verstrekt aan degenen die het pakket via voorinschrijving bestellen.

De prijzen van de pakketten zijn:
Pakket 1: 1 luxe met premium + 2 softcover + affiche = 70,00
Pakket 2: 1 luxe met premium + 2 softcover = 64,00

Stickervel Elke betalende bezoeker van de stripdag ontvangen op verschillende locaties een gratis en speciaal voor Kalmthout gemaakt Suske en Wiske gadget.
Op de stripbeurs en in het Suske en Wiske Kindermuseum ontvangen de bezoekers een genummerd postzegelstickervel. Dit vel bevat de tekeningen die in de loop der jaren voor Kalmthout zijn gemaakt door Paul Geerts, Marc Verhaegen en Luc Morjaeu. De oplage van dit stickervel is 3000 exemplaren en is alleen verkrijgbaar voor de bezoekers van beurs en museum.

In het Kindermuseum valt ook een ander uniek Suske en Wiske-gadget te verdienen. Wie in het museum "'de code'" vindt, ontvangt een chocoladekoekje met een wikkel dat speciaal voor deze Stripdag werd gemaakt. Er is een beperkt aantal van deze wikkels, met 5 verschillende afbeeldingen beschikbaar.
Het programma dat het museum ter gelegenheid van de stripdag heeft opgezet staat helemaal in het teken van de kunst! De resultaten van de projectdagen De Kunstkraker kunnen worden bekeken in de galerij, er is een tentoonstelling over kunstwerken die Vandersteen in zijn stripreeksen verwerkte. Echte kunstwerken uit de collectie van het Provinciebestuur Antwerpen zijn naar Kalmthout verhuisd om de gelijkenissen tussen strip en kunst te illustreren. Daarnaast zijn er nog kunstzinnige workshops; wordt er een Kunstkrakermonster gebouwd en is er animatie binnen en buiten.

Bezoekers van het Arboretum ontvangen een Lucky Lambik kaartje om een Klavertje vier in te bewaren die gezaaid worden in de tuin door Lambik. De oplage hiervan is ook beperkt gebleven.

Van het affiche dat voor deze stripdag is ontworpen wordt een speciale editie, met een oplage van 100 exemplaren, gedrukt op zeer dik papier. De affiches zijn genummerd en worden gesigneerd door Luc Morjaeu.

Reserveren kan via het mailadres info@vvvkalmthout.be of op beurzen bij de stand van Kalmthout.


Flyer Kalmthout 2007 Lucky Lambik Cover 'Een bij voor jou en mij'