Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

11e Stripdag Kalmthout


Op 15 juni vindt in Kalmthout weer de jaarlijkse stripbeurs plaats.

Affiche Kalmthout 2008

Op zondag 15 juni 2008 wordt in Kalmthout de 11° Suske en Wiske stripdag gehouden. Evenals voorgaande jaren zijn er weer veel activiteiten en een speciale Suske en Wiske-uitgave gepland.

Het album dat dit jaar wordt uitgeven is een verhaal dat speciaal werd gemaakt voor de firma Tetra Pak: De bosbollebozen.
Deze speciale uitgave verschijnt in een oplage van 500 luxe exemplaren, waarvan er nog 400 voor de verkoop beschikbaar zijn.
Het luxe album kan worden besteld in een pakket, samen met een softcover exemplaar. De prijs van dit pakket is € 55,00 (€ 49,00 + € 6,00)
De softcover versie van het album wordt vanaf eind april gebruikt voor een promotiecampagne van Tetra Pak. Op de beurs is deze editie ook te koop voor € 6.
Degenen die een pakket van De bosbollebozen of een softcover aanschaffen krijgen gratis een afgestempelde ansichtkaart, gemaakt door Peter Van Gucht, zolang de voorraad strekt.
Aanvankelijk was het de bedoeling om het album te voorzien van een wikkel, maar dat plan werd niet goedgekeurd.

Verdere inlichtingen over en reserveren van het pakket kan via telefoonnummer 00 32 36666783
Het pakket kan op 15 juni vσσr 15 uur worden afgehaald.

Tevens zal er een portfolio verschijnen met Kalmthoutse tekeningen van Studio Vandersteen.
Deze portfolio wordt uitgebracht in een oplage van 250 exemplaren en 50 auteursexemplaren. De map bevat 12 tekeningen van Vandersteens figuren op Kalmthoutse locaties van Paul Geerts, Jeff Broeckx, Dick Heins, Luc Morjaeu, Peter Van Gucht, Ron Van Riet, Eugeen Goossens, Claus, Martin Lodewijk, Merho en Eric De Rop.
De scenes die werden afgebeeld zijn o.a.: Robert en Bertrand bij de molensteen aan de Duitse weg, Suske en Wiske aan het station Heide, Lambik repareert de synagoge, Klein Suske en Wiske in het Arboretum en Bessy in het Strijboshof.
De auteurseditie, met een gele linnen rug bevat tevens een aquarel van Vandersteen, "Een berk op de heide", die is gesigneerd door zijn 3 erfgenamen.
Alle exemplaren zijn genummerd en gesigneerd door de auteurs.
De prijs van de portfolio bedraagt bij afhalen op de stripdag € 75. Naderhand kost de map € 85. Postkaartenbox Kalmthout 2008

De tekeningen uit de portfolio worden ook opgenomen in een postkaartenbox met 16 postkaarten die op hetzelfde moment verschijnt. Naast de afbeeldingen uit de portfolio bevat deze box ook covertekeningen van Kalmthoutuitgaven. Alle postkaarten zijn voorzien van een tekst van betrokken personen. De oplage van de postkaartenbox is 250 exemplaren.
De opbrengst van deze box is bestemd voor de realisatie van een stripmuur in Kalmthout, met een afbeelding van Suske en Wiske, die in april 2009 onthuld zal worden. Ten bate van deze geplande muur wordt er ook een stripveiling gehouden met ca. 70 originele en fraaie items.
De prijs van de portfolio bedraagt bij afhalen op de stripdag € 18. Naderhand kost de map € 20.
Bij afhaling op 15 juni wordt de postkaartenbox voorzien van een dagstempel.


Alle activiteiten op een rijtje:

Sporthal Gitok

Auteurseditie Portfolio

Arboretum Kalmthout

Vogelsanckhoeve

Station Heide

Provinciaal Suske en Wiske Kindermuseum

  • Spelprogramma "Superhelden : "From zero to hero"
  • Museumparcours en animatie voor jong en oud

    Portfolio Tekening van Luc Morjaeu voor de Portfolio Tekening van Eugeen Goossens voor de Portfolio
    De bosbollebozen De bosbollebozen met bijlage