Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Kalmthout Gestript


Kalmthout Gestript

Van 29 oktober tot en met 6 november 2016 is in het Arboretum Kalmthout de tentoonstelling Kalmthout GeSTRIPt te zien.
Op deze expositie zijn 70 originele werken te zien van 35 bekende Belgische en Nederlandse stripauteurs, die hun stripfiguren in een Kalmthouts decor plaatsten.
Het kruim van de Belgische en Nederlandse stripauteurs hebben een historisch, cultureel of toeristisch tafereel met stripfiguren afgebeeld: station Heide en Kalmthout, Cassenboom, Villa Erica, Arboretum, de heide, zitbanken Achterbroek, straatfeesten, 850 jaar Kalmthout, heidebranden, verbindingsweg, Sint Jacobskapel, Maatjes, de visvijver, De Klot ... worden afgebeeld met stripfiguren zoals Kiekeboes, Suske en Wiske, Bessy, Agent 327, Robert en Bertrand, de Geuzen, Jommeke, Rode Ridder, Koning Albert en vele andere.

In het weekend en op 1 november zijn er signeersessies. Op zondag 6 november is er om 12.00 uur een stripveiling.

De tentoonstelling kan zowel individueel als in groepsverband bezocht worden in het Serrehuis van het Arboretum Kalmthout.
Voor kinderen is er een zoektocht met leuk aandenken. Op feestdagen en in de weekends zijn stripauteurs aanwezig voor signeersessies

De geëxposeerde werken worden ook samengebracht in een boek dat verschijnt in een gelimiteerde en genummerde uitgave van 1000 exemplaren en bij de tentoonstelling verkrijgbaar is.
Daarnaast zal van een aantal tekeningen een postkaartenset worden gemaakt.

Eén van de stripmakers die een bijdrage leverde is Christian Verhaeghe (de huidige decortekenaar van Suske en Wiske). Een afbeelding van zijn werk is onderaan deze pagina te zien.
Ook Tom Wilequet, kleinzoon van Willy Vandersteen, droeg zijn steentje bij. Hij portretteerde zijn grootvader bij het ven Klein Schietveld.


Kalmthout Gestript

Plaats: Arboretum
Heuvel 2
2920 Kalmthout
Datum: Zaterdag 29 oktober t/m zondag 6 november 2016
Tijd: Weekdagen: 12.00 tot 17.00 uur
Weekend: 10.00 tot 17.00 uur
1 november: 10.00 tot 17.00 uur
Prijs:Bezoek tentoonstelling: € 3,00
Bezoek tuin: € 7,00
Facebook:: Kalmthout GestriptKalmthout Gestript Kasteel Boterberg door Christian Verhaeghe Vandersteen bij ven Klein Schietveld