Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Superette Sidonia


Tentoonstelling in Arboretum Kalmthout.

Op 6 juni 2006, tijdens de perspresentatie voor het stripfestival in Kalmthout, opende tante Sidonia in eigen persoon haar Superette. Deze educatieve tentoonstelling in de vorm van een winkel in het Arboretum te Kalmthout is gericht op kinderen van 6 tot 14 jaar. Rond de tentoonstelling is ook een wedsttrijd georganiseerd.
Superette Sidonia toont allerlei food-en non food producten die wij dagelijks gebruiken maar waarvan wij niet beseffen dat de meeste hiervan gebaseerd zijn op planten. In Superette Sidonia kan je dit ontdekken. Een leuke speurtocht "Winkeldetective" maakt het bezoek nog aantrekkelijker. Als de kinderen de vragen hebben opgelost en een correct antwoord hebben gegeven, wacht hen nog een leuk Suske en Wiske gadget.
De tentoonstelling is geopend tot 1 oktober 2006.

Superette Sidonia Superette Sidonia

In onze dagelijkse boodschappen zitten ontzettend veel planten verwerkt, veel meer dan dat iedereen zou vermoeden. Wie door de supermarkt loopt ziet de planten direct bij de groente & fruit afdeling, maar ook bij de droge voeding, het koelvak of de badkamer en keukenproducten zijn overal planten in verwerkt. Vaak zijn de oorspronkelijke planten vervangen door synthetisch aangemaakte stoffen, maar toch, in oorsprong blijven de planten aan de basis van het dagelijkse leven.

Superette Sidonia is opgesteld in het paviljoen in de Vlindertuin van Arboretum Kalmthout. Elke dag vult tante Sidonia er haar winkelwagentjes met boodschappen en bij vele vertelt ze wat de planten die erin verwerkt zijn allemaal voor nut hebben. Bij de andere ben je uitgenodigd zelf de verpakkingen de bestuderen en te ontdekken wat er allemaal in zit. Let op, dat is niet altijd zo gemakkelijk! In een blikje tomatenpuree zit veel meer dan alleen tomaten. Soms zijn er 3 of 4 andere planten extra aan toegevoegd! Ook in een pakje boter of een doos melk zitten planten. In Superette Sidonia vind je de producten uit het klassieke grootwarenhuis, maar de originele verpakking is gevuld met grond waaruit de planten die erin verwerkt zijn groeien. Wil je weten hoe een pindanootplant eruit ziet, of een hopplant? Kijk dan wat er groeit in de verpakking van pindakaas of bier.

In Superette Sidonia zijn er steeds aanbiedingen en promoties. Ben je al nieuwsgierig bij een van de volgende aankondigingen: "Brood is gebakken gras", "Japanners drinken rijst", "Proef de bonenmelk", "Poets je tanden met hout" en "Was witter dan wit met wortels"? Dan is de tentoonstelling Superette Sidonia zeker iets voor jou. Deze leuke expo is een ware ontdekking voor de hele familie.

Plaats: Arboretum Kalmthout
Datum: 18 juni t/m 1 oktober 2006
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Prijs:Volwassenen 4, studenten & senioren 3, kinderen vanaf 12 jaar 2
Website: Arboretum Kalmthout


Foto's: © Studio Foton, Leo Goossenaarts