Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Vandersteen-etentje


Diner voor fans van Willy Vandersteen.

Willy Vandersteen' In navolging van de succesvolle en gezellig Vanderst-etentjes die al enige jaren in Belgi├ź worden gehouden hebben enkele Nederlandse Vandersteen-liefhebbers het intitiatief genomen om zo'n evenement ook in Nederland te organiseren. De eerste editie van het Nederlandse treffen vond plaats in Gouda, op vrijdag 25 januari 2013.

De organisatoren streefden ernaar om een selecte groep gepassioneerde mensen bij elkaar te brengen die in elk geval een passie delen, namelijk de liefde voor het werk van Willy Vandersteen.
De bedoeling was om tijdens een gezellig diner andere verzamelaars te leren kennen, kennis te delen en verrast te worden door schatten uit collecties. Iedere deelnemer werd gevraagd om iets mee te brengen dat voor hem een bijzondere betekenis heeft. Dit hoefde niet het ultieme pronkstuk uit een verzameling te zijn, het gaat juist om de verhalen achter het item.

De bijeenkomst werd gehouden op vrijdag 25 januari 2013.

Voor deze eerste editie werd als extra een speciale gastspreker uitgenodigd. Niemand minder dan Eric De Rop vertelde over 30 jaar werken bij Studio Vandersteen.


Eric De Rop vertelt over Studio Vandersteen Vandersteen-etentje
Peter Van Hooydonck vertelt over de Vandersteen-veiling Eric De Rop toont eigen tekeningen