Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Veiling De raap van Rubens


De raap van Rubens In 2014 werden via verzamelaarssite Catawiki alle originele tekeningen van De 7 schaken geveild. Deze online verkoop bracht uiteindelijk € 85.000 op.
In februari 2016 werd opnieuw een veiling georganiseerd rond een bekend en geliefd verhaal van Suske en Wiske. Dit keer kwamen vrijwel alle originele platen van De raap van Rubens onder de virtuele hamer.
Het album, dat verscheen naar aanleiding van de vierhonderdste verjaardag van het geboortejaar van de barokschilder Peter Paul Rubens (1577-1640), is speciaal vanwege de lengte van 80 pagina's en de "kijkplaten" die een volledige bladzijde beslaan.

Naast de pagina's uit het album, van de hand van Paul Geerts, kon ook worden geboden op enkele speciale tekeningen van Willy Vandersteen en andere medewerkers van Studio Vandersteen.

Net als bij de veiling rond De 7 schaken het geval was kregen kopers van de kavels ook de optie om een speciale editie van het album waarvan de tekeningen werden geveild aan te schaffen voor € 200 euro + € 5 extra verzendkosten.
Deze speciale editie van De raap van Rubens is uitgevoerd in groot formaat en heeft een oplage van 100 exemplaren.

De opbrengst van de veiling kwam uiteindelijk uit op € 95.000, wat bijna € 20.000 hoger was dan vooraf was ingeschat.
Het hoogste bedrag, € 3.200, werd betaald voor pagina 37 (hieronder afgebeeld), één van de bladzijden met een paginavullende afbeelding.
Pagina 26 Pagina 37