Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske dag in Enkhuizen


Suske en Wiske vieren weer feest in Nederland.

Suske en Wiske vieren feest in Enkhuizen In oktober 2006 werd voor het eerst een Suske en Wiske-dag in Nederland gehouden. Het evenement bleek een succes te zijn en daarom komen de striphelden en hun vrienden op 12 augustus 2007 terug naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

In het Museumpark kan je deelnemen aan verschillende leuke activiteiten. Overtref jezelf in een heus hindernissenparcours of rek je uit en plooi je dubbel in de knotsgekke mega-Twister. Stel een sterke ploeg samen en speel het Suske en Wiske-puzzelspel, neem het tegen elkaar op in de hyperactieve estafettes of scoor net als Suske zoveel mogelijk doelpunten en word wereldkampioen! Klim en klauter je gek op de mega-klimmuur en spring er lustig op los in het Suske en Wiske-springkasteel. Na al die wilde activiteiten kan je je weer laten optutten en laten verwennen in Sidonia's schoonheidssalon. Of bezoek de workshops waar je heel wat toffe dingen kan leren. Beschilder er je eigen Suske en Wiske-T-shirt, schrijf je eigen popsong en neem meteen een cd'tje op, knutsel kleding in elkaar met oude kranten of leer van een echte striptekenaar hoe je Suske en Wiske in een wip op papier kan zetten. Vergeet tussen al die toffe activiteiten niet je favoriete striphelden te verwelkomen als ze per boot aankomen in het Zuiderzeemuseum!

Wil je ondertussen even uitrusten? Dan kan je langsgaan in onze vertelschuur en er wegdromen bij betoverende verhalen. Of kom genieten van de avonturen van je helden in een échte filmzaal. Met de Suske en Wiske-heteluchtballon kan je even boven de drukte uitstijgen en met je helden de lucht in gaan! In de striphoek blaas je uit terwijl je weggezakt in de kussens alle Suske en Wiske-albums kan lezen. Bij de Fameuze Fanclub kan je alle albums en leuke gadgets kopen om je collectie aan te vullen of misschien win je wel wat bij een draai aan het Suske en Wiske-striprad! Tekenaar Paul Geerts zet graag zijn handtekening in je favoriete album. Of misschien zelfs op je buik!

Op het feestpodium kan je genieten van fantastische shows van je favoriete idolen. Kom samen met hen een spetterend feestje bouwen! Je kan ochtendgymnastieken met de Suske en Wiske-cast, dansen tijdens het te gekke optreden van Bastiaan en Moes uit Zoop! en swingen op de liedjes van KUS. Om de dag af te sluiten kan je nog een keer helemaal uit je dak gaan tijdens de spetterende slotshow met de gloednieuwe Suske en Wiske-band!

Vergeet ook zeker niet deel te nemen aan onze grote sms-wedstrijd waarmee je toffe prijzen kan winnen, zoals strippakketten of een Suske en Wiske-springkasteel op je verjaardagsfeestje.

Plaats: Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Datum: 12 augustus 2007
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Prijs:Volwassenen € 10, kinderen 4 t/m 12 jaar € 5, museumkaart gratis
Websites: www.suskeenwiske.be
Zuiderzeemuseum