Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het Brabants Stripspektakel


Op 1 en 2 september 2001 wordt in Valkenswaard weer de jaarlijkse stripbeurs gehouden.

Het Brabants Stripspektakel

Voor Suske en Wiske-liefhebbers belooft de 16e editie van het Brabants Stripspektakel een leuke editie te worden. Er staan diverse gebeurtenissen op stapel die interessant zijn voor de fans van het Vlaamse stripduo.

De organisatie geeft in samenwerking met de Bomenstichting een nieuwe editie uit van het album De boze boomzalver. Dit album, dat voor de gelegenheid in een groen jasje is gestoken, wordt de opvolger van uitgaven als De vliegende klomp en De kaartendans die in voorgaande jaren werden uitgebracht.

De man die jarenlang de avonturen van Suske en Wiske heeft geschreven en getekend zal tijdens het Stripspektakel in het zonnetje worden gezet. Paul Geerts ontvangt begin september de Brabant Stripsympathieprijs.

De Fameuze Fanclub, die op de beurs met een stand vertegenwoordigd zal zijn brengt ook een speciaal boekwerk uit. Het door Klaas Rigterink samengestelde overzicht van spreekwoorden en gezegden in de Suske en Wiske-verhalen zal tijdens het Stripspektakel worden gepresenteerd. De titel van het boek is: Spelen met spreekwoorden.


De boze boomzalver Spelen met spreekwoorden
Meer informatie over de beurs is te vinden op de homepage van het Brabants Stripspektakel.
Op de website van De Fameuze Fanclub staat meer informatie over Spelen met spreekwoorden.