Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het Brabants Stripspektakel


Op 30 en 31 augustus 2003 werd in Valkenswaard voor de 18e keer de jaarlijkse stripbeurs gehouden.

De grappen van Lambik

Tijdens de beurs in Valkenswaard verschijnt elk jaar wel een speciaal voor dit spektakel uitgegeven Suske en Wiske-album. In voorgaande jaren werden bijvoorbeeld speciale edities uitgebracht van De kaartendans en De rammelende rally.
In 2003 werd deze traditie voortgezet met een bijzondere heruitgave van alle zeven albums van De grappen van Lambik. Als extraatje is aan deze serie ook een herdruk van Ciso-album no. 27 uit 1980 toegevoegd. In die uitgave werden 46 gags afgedrukt die niet in de oorspronkelijke albumreeks waren opgenomen.

De oorspronkelijke albums verschenen van 1955 tot 1962 bij de Standaard Uitgeverij maar werden sinds die tijd nooit herdrukt. Voor veel fans vormen deze boekjes dan ook een gewild verzamelobject.
De heruitgaven die in Valkenswaard uitkwamen werden in een luxe jas gestoken. De zeven albums zijn uitgebracht in een Lambik Box. De "box" bestaat uit een houten kistje waarin de met een linnen rug gebonden boekjes zijn opgenomen. De set verscheen in een oplage van 500 exemplaren. De prijs van deze uitgave is € 200.

Locatie van het Stripspektakel:Sportcentrum "Valkencourt"
Pastoor Heerkensdreef
Valkenswaard