Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske en het Bruegelmysterie


Fietstocht begeleid door Suske en Wiske.

De Verhalenfluisteraar In Belgisch Limburg, in de omgeving van Peer, kan vanaf 7 april 2006 met Suske en Wiske als gids een fietsroute worden gereden door het land van schilder Pieter Bruegel de oude.

Bij de fietstocht wordt gebruik gemaakt van de Verhalenfluisteraar. Dit systeem is een combinatie van GPS, audio- en videogids. Via een verbinding tussen een PDA (elektronische agenda) en een GPS-navigatiesysteem wordt worden tijdens de tocht op vooraf ingegeven plekken automatisch geluids- en video-fragmenten gestart. In deze fragmenten vertellen de hoofdfiguren uit de verhalen van Suske en Wiske alle wetenswaardigheden over de overweldigende natuuromgeving, de boeiende lokale geschiedenis en de rijke cultuur van de streek.

De fietsroute van 30 of 40 kilometer is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen tussen 8 en 12 jaar en wordt gecombineerd met een zoektocht. In de tocht staat de vraag of Pieter Bruegel inderdaad in Peer geboren is of wellicht in Breda centraal. Fietsers reizen met Suske en Wiske naar de zestiende eeuw om het Bruegelmysterie op te lossen.
Bij huur van een Fietsparadijs Limburg-fiets ( 8) wordt de Verhalenfluisteraar gratis meegeleverd. Wie de Verhalenfluisteraar op zijn eigen fiets wil laten monteren betaalt hiervoor 6 per persoon ( 5 vanaf 2 personen, 3 voor kinderen).