Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Heruitgave CD-ROM's


De roekeloze ruimtereis

Op 18 oktober 2000 verschijnen nieuwe versies van enkele Suske en Wiske-spelletjes op CD-ROM.

In 1998 verschenen er voor het eerst cd-rom's op de markt die waren gebaseerd op de avonturen van Suske en Wiske. In dat eerste jaar bracht de Standaard Uitgeverij de Stripmaker uit, een programma waarmee men zelf avonturen van Suske en Wiske kan maken, en het platformspel De roekeloze ruimtereis. Later kregen deze spelletjes gezelschap van een Familiequiz, ook bekend onder de naam Barabassen, nog een platformspel, Het geheim van de farao, en eind vorig jaar ook nog de Suske en Wiske printkit.

In 2000 kondigde de Standaard eerst nog een nieuw spel aan, met als thema het verzonken continent Atlantis. Dit project is vooralsnog echter op de lange baan geschoven.
In plaats van een nieuwe uitgave zullen er nu heruitgaven verschijnen van De roekeloze ruimtereis, Familiequiz en Het geheim van de farao. De spelletjes zullen niet in de originele vorm worden heruitgegeven. Het aantal levels is verminderd en de spelbesturing vereenvoudigd. Bovendien zijn de cd's in een nieuw jasje gestoken en is de prijs lager dan die van de oorspronkelijke edities. De verkoopprijs is voor alle drie de spellen vastgesteld op Fl. 24,95/ BEF 495.


Familiequiz Het geheim van de farao