Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

16e Fanclubdag van de Fameuze Fanclub


Op zondag 13 april 2003 organiseerde de Fameuze Fanclub haar 16e fanclubdag.

Voor de derde keer werd de fanclubdag gehouden in Nieuwegein. Evenementenhal De Blokhoeve vormde opnieuw het toneel voor een scala aan Suske en Wiske-activiteiten. Als thema voor de dag was dit keer gekozen voor "15 jaar Fanclub; terug naar toen".

Advertentie voor de Fanclubdag Veel mensen die bij de totstandkoming van Suske en Wiske betrokken zijn gaven acte de présence in Nieuwegein. Uiteraard waren Paul Geerts en Marc Verhaegen weer aanwezig. De beide tekenaars werden vergezeld worden door de nieuwe assisten van Marc, Walter Van Gasse en vormgever Tom Wilequet. Ook Jeff Broeckx, tekenaar van Klein Suske en Wiske was op de fanclubdag aanwezig.

Vereniging in vogelvlucht De cast van de musical De spokenjagers verzorgde evenals in 2002 het geval was, weer een optreden en ook een afvaardiging van het Suske en Wiske Kindermuseum ontbrak niet.
De hoofdrolspelers uit de musical waren niet allemaal aanwezig. Sébastien De Smet en Femke Stoop die Suske en Wiske in de musical speelden ontbraken. Als plaatsvervangers voor de ontbrekende sterren waren twee kinderen gevonden die de rollen uitstekend wisten te spelen.

Op de fanclubdag verschenen zoals gebruikelijk ook diverse speciale uitgaven. De leden konden een beeldje van Lambik (uit het verhaal De kleine postruiter) afhalen.
In een in kleur uitgegeven speciale aflevering van Versus blikt de Fameuze Fanclub terug op haar 15-jarig bestaan. Dit boekje was te koop met een speciale uitgave van het album De gulden harpoen, een verhaal dat zich gedeeltelijk afspeelt op een fanclubdag.

De verzamelaars konden hun slag slaan op de grote stripbeurs en in twee veilingen.
Voor kinderen was op de 16 fanclubdag veel vermaak aanwezig, o.a. in de vorm van een springkussen, ballenbak en videocorners.

Op een tweetal tentoonstellingen konden de poppenkastpoppen uit de tv-series van Wies Andersen en door een fanclublid gemaakte miniaturen worden bekeken. Tot slot maakten alle bezoekers van de fanclubdag kans op bijzondere prijzen die te winnen waren in een loterij waarvoor bij de entree lootjes worden uitgedeeld. De gelukkige winnaar van de hoofdprijs ging met het tafereel De schat van Beersel van Parastone naar huis.


De gulden harpoen Adres:
NBC De Blokhoeve
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein
Tel. 030 604 77 10
Tijd: 10.00-17.00 uur

Meer informatie over de fanclubdag vindt u op de site van De Fameuze Fanclub.


Het ledencadeau