Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Groot deel van stripverzameling gestolen


Rudy Claessen is een groot aantal waardevolle items uit zijn collectie door diefstal kwijtgeraakt.

Op 16 juni 2003 ontvingen we van Patrick Vranken het onderstaande bericht over een inbraak bij stripverzamelaar Rudy Claessen. Rudy en Patrick doen een oproep aan andere stripfans om mee te helpen bij het opsporen van de gestolen albums. Vrijwel alle albums en tijdschriften uit de collectie van Rudy zijn in perfecte staat. Als zodanig zijn de items dan ook redelijk simpel te herkennen als iemand plots een grotere collectie in perfecte staat aanbied.

Inmiddels is er een webpagina gemaakt met alle gegevens over de gestolen strips. Er staat ook een robotfoto op van een van de vermoedelijke daders en een persoonsbeschrijving van de daders. De site is te vinden op het volgende adres: http://www.gestolen-strips.tk


Bericht van Patrick Vranken

Beste allemaal,

De grote vrees van iedere verzamelaar is voor Rudy Claessen helaas waarheid geworden zondagvoormiddag.
Een belangrijk deel van zijn verzameling werd thuis gestolen. Vandaar deze oproep.
We rekenen op ieder lid om zijn/haar ogen open te zetten en alle tips van aangeboden boeken door te spelen aan Rudy. Denk maar aan aanbiedingen op veilingsites, op beurzen, in winkels, enzovoort. Ook info over iemand die plots interessante "dubbelen" heeft, kan welkom zijn.

Hopelijk kan Rudy nog enkele tips geven die de identificatie van enkele boeken makkelijker maakt.

Patrick Vranken


Bericht van Rudy Claessen

Zondagvoormiddag ben ik het slachtoffer geworden van een diefstal, het belangrijkste deel van mijn collectie is gestolen.
Terwijl ik naar de plaatselijke rommelmarkt was hebben 2 personen, waarvan een "stripkenner ", zich via het forceren van de achterdeur toegang verschaft tot mijn collectie. Dat er een kenner mee gemoeid was staat vast daar men alleen de meest waardevolle collectiestukken heeft meegenomen.

Wat is er zoal weg :

Alle sporen wijzen helaas naar Nederland maar wilt u helpen deze strips onverkoopbaar te maken?
Natuurlijk is er een beloning van 12500 euro voorzien voor de gouden tip!

Bij voorbaat bedankt,
Met vriendelijke groeten,

Rudy Claessen
Eikedreef 17
2380 Ravels
014/65.61.24.
claessen.rudy