Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Europain 2002


Suske en Wiske zien er uit om op te eten.

Het werkstuk van de bakkers Van 20 tot en met 24 april wordt in Parijs een internationale bakkerij en cateringbeurs gehouden onder de titel Europain. Onderdeel van het evenement is de Wereldbeker Bakkerij. Het doel van deze wedstrijd is om met een ploeg van drie personen in acht uur tijd brood, koeken en een artistiek werkstuk te maken. Aan de competitie wordt deelgenomen door twaalf verschillende landen. Bakkers uit België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Rusland, Urugay, VS en Zwitserland zetten hun beste beentje voor om de titel in de wacht te slepen.

De Belgische ploeg, bestaande uit Guido Devillé, Frank Deldaele en Rik Bossuyt, heeft Suske en Wiske gekozen als onderwerp van hun werkstuk. Omdat de geesteskinderen van Vandersteen ook in andere landen bekend zijn leek het de bakkers een goed idee om deze stripfiguren te gebruiken. De internationale bekendheid van Suske en Wiske sluit volgens hen goed aan bij het thema van de wedstrijd: Profileer uw eigen land.
Het Belgische karakter van het werkstuk wordt nog vergroot doordat een link is gelegd naar de bekende Vlaamse schilder Rubens (voor Suske en Wiske-lezers bekend uit het album De raap van Rubens). Door de schilder bij het project te gebruiken konden de bakkers decoratieve elementen in hun werkstuk opnemen die met elkaar verbonden zijn zoals zijn hoed en schilderspalet.
Verder zullen er kleine schilderijen over bekende gebouwen of personages afgebeeld worden.


Europain