Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Gezonde Familie


Suske en Wiske zijn vanaf september 2002 actief als fruit-ambassadeur.

'De Gezonde Familie'

Op 2 september gaat de promotiecampagne voor appels, die in een eerder bericht op deze site al werd aangekondigd, van start. In ruim 2000 winkels in Nederland en een groot aantal verkooppunten in Belgiƫ zullen Suske en Wiske samen met hun vrienden vanaf die dag de sterke punten van appels onder de aandacht van de consument gaan brengen.

De campagne begint in september met een spaaractie voor het album Pezige Peekah. Gedurende 13 weken worden tassen en schalen met appels voorzien van een sticker. In totaal worden 6 verschillende stickers uitgegeven. De consument moet hier 5 van op een spaarkaart plakken om zo het gratis stripalbum te bemachtigen. De spaarkaart zal in Nederland gedurende de eerste 6 weken van de actie samen met een sticker in de verpakking worden gestopt. Daarna wordt alleen de sticker verspreid. De spaarkaart kan dan nog wel worden gedownload van de website van de organiserende instantie Fruitmasters.
In Belgiƫ zijn de spaarkaarten te vinden in speciale houders die bij het fruit worden geplaatst.

Deelnemers aan de actie maken bovendien, door het insturen van een slagzin, kans op een fiets. Elke maand zijn er 5 hybride fietsen en honderden troostprijzen beschikbaar vooor de bedenkers van de meest originele slagzin.

De spaaractie zal in oktober worden gevolgd door een tweede campagne. Appels zullen dan worden verkocht in een speciale doos met afbeeldingen van Suske en Wiske. In elke doos zal naast het fruit ook het album De witte gems worden meeverpakt.


De spaarkaart Doos appels met album 'De witte gems'