Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Fruit-actie krijgt vervolg


Suske en Wiske gaan door met het promoten van appels.

Jerom

De promotiecampagne voor appels met Suske en Wiske en hun vrienden in de hoofdrol die begon in 2002 werd in 2003 voortgezet. Vanaf 2 september werden de striphelden al ingezet om het gezonde fruit aan de man/vrouw te brengen. In de eerste weken van de actie kon er worden gespaard voor het album Pezige Peekah. Vanaf november kon een doos appels met de strip De witte gems worden gekocht.

Na deze twee albums is het de beurt aan een ander soort verzamelobject. Vanaf week 49 kan er worden gespaard voor beeldjes van alle leden van De Gezonde Familie.
Deze actie zal in Nederland en Belgiƫ lopen tot eind 2003, in de winkels van de Laurus-keten. In Nederland doen Edah, Konmar en Super De Boer mee. In Vlaanderen zullen de beeldjes waarschijnlijk voornamelijk verkrijgbaar zijn bij de Spar.
De eerste actie werd gezamenlijk georganiseerd door Fruitmasters en Veiling Haspengouw. Laatstgenoemde veiling doet dit keer niet mee waardoor de spreiding in Belgiƫ minimaal zal zijn.

Vanaf week 49 zijn bij appels in tassen en schalen waardepunten te verkrijgen waarmee kan worden gespaard voor een beeldje van Jerommeke Sportfruit. Deze actie loopt 14 weken. De volle spaarkaart moet voor 15 maart 2003 ingestuurd zijn en de beeldjes worden vervolgens begin april thuis bezorgd. Daarna gaat de actie gewoon verder, alleen kan dan gespaard worden voor het volgende beeldje. Dit zal zijn Lambik Smulfruit, daarna Sidonia Slankfruit en daarna volgt Suske en Wiske Schoolfruit. De beeldjes zijn gemaakt door Parastone.
Spaarkaarten voor Lambik moeten worden ingestuurd voor 21 juni 2003, het beeldje wordt begin juli bezorgd. Sidonia kan worden besteld tot 27 september met aflevering in oktober. Voor Wiske kan worden gespaard tot 3 januari 2004 met bezorging in dezelfde maand.

In Nederland kan het beeldje ook met bijbetaling verkregen worden. Iedereen kan sparen voor de beeldjes. Bovendien zijn de beeldjes ook te verkrijgen zonder punten te sparen. De consument hoeft dan slechts de kaart in te sturen en het geld over te maken.
Zonder punten kosten de beeldjes € 19,50 per stuk. Met 6 waardepunten moet € 8,95 betaald worden en bij inlevering van 10 punten kan een gratis beeldje worden besteld.


Fruitmasters verzoekt om niet te bellen, mailen of langs te komen in verband met deze actie. Het kost het bedrijf teveel tijd om iedereen te woord te staan. Informatie over de actie is verkrijgbaar in de deelnemende winkels en o.a. op deze website.