Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Vlieg erin met Suske en Wiske


Nieuwe fruitactie met Suske en Wiske.

Vlieg erin met Suske en Wiske

In 2002 startten Fruitmasters uit Nederland en het Belgische Veiling Haspengouw samen een actie om het eten van fruit te promoten. Met als motto De gezonde familie werden Suske en Wiske en hun vrienden ingezet om appels en peren extra onder de aandacht van de consument te brengen. Bij deze actie kon worden gespaard voor speciale uitgaven van Pezige Peekah en De witte gems.
In 2003 en 2004 ging Fruitmasters alleen verder met De gezonde familie. In plaats van albums kon toen voor beeldjes van de stripfiguren worden gespaard.

Vanaf 4 oktober 2004 pakt ook Veiling Haspengouw de draad weer op. Suske en Wiske worden opnieuw ingezet voor het promoten van fruit. Tot 31 december worden appels en peren van de veiling voorzien van actiestickers. Er zijn zes verschillende stickers, één voor elk van de hoofdfiguren uit de strip (Suske, Wiske, Sidonia, Lambik, Jerom en Barabas). Vier verschillende stickers op een spaarkaart zijn samen goed voor een gratis album.
Er zijn drie titels verkrijgbaar, naast Pezige Peekah en De witte gems kan nu ook worden gespaard voor De dappere duinduikers.

Als thema bij deze actie is gekozen voor de leus "Vlieg erin met Suske en Wiske". Het motto hangt samen met de prijs waar deelnemers aan de spaaractie kans op maken: een ballonvaart in het voorjaar van 2005 boven Haspengouw.
Hiervoor moet zo goed mogelijk worden geschat hoe lang de schil zal zijn van een appel of peer die op 31 december door een gerechtsdeurwaarder wordt geschild.

In oktober zitten de stickers op appels in peren in speciaal ontworpen zakken, herkenbare Suske en Wiske-schaaltjes en EPS-kisten.
Half oktober verschijnen de speciale Suske en Wiske-dozen met een inhoud van drie kilo appelen of peren.Vlieg erin met Suske en Wiske