Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Opnieuw eerbetoon voor Paul Geerts


In Kalmthout is Paul Geerts opnieuw geŽerd.

Paul Geerts Aan de reeks huldeblijken voor Paul Geerts lijkt geen einde te komen. De inmiddels gepensioneerde tekenaar van Suske en Wiske ontving sinds de aankondiging van zijn afscheid in april 2001 al diverse prijzen. Op 11 juni 2002 werd daar in Kalmthout nog een bijzondere onderscheiding aan toegevoegd.

Tijdens een receptie in het Suske en Wiske Kindermuseum te Kalmthout ontving Paul Geerts namens de Vlaamse minister van Cultuur, Bert Anciaux, de erepenning van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. De medaille werd aan hem overhandigd door de gouverneur van Antwerpen, Camille Paulus.

Naast de medaille waren er nog meer speciale cadeaus voor Geerts. Hij kreeg als eerste een exemplaar van de groene oblong uitgave "Kalmthout op z'n best". Dit boekwerkje, waarvan de oplage slechts 500 exemplaren bedraagt, zal te koop zijn op de 5e stripbeurs in Kalmthout die op 16 juni wordt gehouden. Het boek beschrijft alle relaties tussen Suske en Wiske en de gemeente Kalmthout. Bovendien bevat het originele schetsen over Kalmthout van Paul Geerts en Marc Verhaegen. Laatstgenoemde tekende ook de cover van het boekje.

Kinderen van de plaatselijke gemeenteschool Kadrie gaven Geerts een map vol zelfgemaakte tekeningen en ook een aantal striptekenaars overhandigden hun pas 65 jaar geworden collega getekende verjaardagswensen.