Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het Gelders Stripfestijn


In oktober 2001 werd in Arnhem Het Gelders Stripfestijn gehouden.

Het Gelders Stripfestijn

Deze eerste échte stripbeurs in Gelderland zal plaatsvinden op 13 en 14 oktober 2001 in de Rijnhal in Arnhem. In deze gigantische hal (zo'n 5000 m) is er plaats voor heel veel meters strips, comics en curiosa! Vele particulieren, stripwinkels, fanclubs en uitgeverijen zullen aanwezig zijn. Behalve het kunnen zoeken naar je favoriete stripalbums, worden er nog veel meer activiteiten op stripgebied georganiseerd.

Het Gouden Kader Op de eerste dag van de beurs werd de strip-oeuvre-prijs het Gouden Kader door Marc Verhaegen uitgereikt aan Paul Geerts. De tekenaar kreeg het bronzen beeldje, een ontwerp van Jack Moonen, omdat hij al 35 jaar actief is rondom de Suske en Wiske strips en dit jaar besloten heeft om zich terug te trekken en het werk aan de serie voortaan over te laten aan Marc Verhaegen. Bovendien wordt Paul volgend jaar 65.
Sinds Paul Geerts heeft aangekondigd dat hij stopt met Suske en Wiske is hij al diverse keren in de prijzen gevallen. Eerder dit jaar kreeg hij ook al het Gouden potlood op het Stripfestival in Middelkerke en de Brabant Stripsympathieprijs tijdens het Stripspektakel in Valkenswaard.

Naast Paul Geerts waren er ook nog veel andere striptekenaars in Arnhem aanwezig om hun albums te signeren. Enkele namen: Martin Lodewijk (Agent 327, Storm), Paul Geerts (Suske en Wiske), Willy Linthout (Urbanus), Peter de Wit (Gilles de Geus, Sigmund), Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke), Mark Retera (Dirkjan), Gerard Leever (Gleevers Dagboek, Oktoknopie), Maaike Hartjes (Maaikes Dagboekje), Eric Heuvel (January Jones), etc. Jesse van Muylwijck zal karikaturen komen tekenen en zijn Rechter-strips gaan signeren.

Ook Marc Verhaegen heeft nog een tijdje gesigneerd. Dit gebeurde nadat hij een tentoonstelling had geopend die speciaal aan hem was opgedragen. Een aantal vrienden en collega's van Marc maakte eigen tekeningen van Suske en Wiske. Het resultaat van hun activiteit viel tijdens het Stripfestijn te bekijken.

Voor meer informatie over het Stripfestijn kan men contact opnemen met
Joël Philippo
Tel. (0031) (0)313-479592 / (0031) (0)6-26280354
Mail: stripfestijn@hotmail.com.

De ontwikkelingen rond Het Gelders Stripfestijn zijn ook te volgen op internet: www.stripfestijn.nl