Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske promoten technisch onderwijs


Brussels gewest voert campagne met stripfiguren.

Welkom in Heldenland Suske en Wiske worden in 2009 door Brussel ingezet voor de promotie van het technisch onderwijs.
In de campagne Reis naar Heldenland nemen de stripfiguren de jongeren mee naar Heldenland. Daar beleven ze avonturen met vakmensen die beroepen van het TSO (Technisch Secundair Onderwijs) en het BSO (BeroepsSecundair Onderwijs uitoefenen.

Onder de titel "Word een held in je vak" voert de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) al enkele jaren promotie voor het TSO en het BSO in Brussel. De keuze voor de campagne van 2009 viel op de striphelden Suske en Wiske omdat ze bekend zijn bij zowel de scholieren als bij de ouders en de leerkrachten. Bovendien heeft het Brussels Gewest 2009 tot jaar van het beeldverhaal heeft uitgeroepen.

Suske en Wiske prijzen geen beroepen aan maar helden. Een lasser is bijvoorbeeld een held omdat je als dat beroep niet zou bestaan niet in een trein zou kunnen stappen, een roltrap oplopen of over een brug rijden.

Voor de campagne is een grote website opgezet waar alle informatie te vinden is.
De site is verdeeld in drie delen die respectievelijk informatie bieden voor kinderen, ouders en leerkrachten.
Behalve via de site wordt de campagne ook onder de aandacht van de doelgroep gebracht via flyers en affiches die worden verspreid in het vijfde en zesde leerjaar van alle Brusselse basisscholen. Ze moeten het TSO en BSO in een positiever daglicht stellen.


Website Word een Held