Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Kalenders van Graphicart


Ook in 2002 vertellen Suske en Wiske welke dag het is.

Eens scout, altijd scout, uit 1953 In navolging van de reproductie van de Scoutskalender van Willy Vandersteen die enkele jaren geleden werd uitgegeven brengt de firma Graphicart voor 2002 twee nieuwe kalenders op de markt.

Één van de kalenders, Eens scout, altijd scout, bevat platen die Willy Vandersteen in 1952 voor de padvindersbeweging VVKS heeft getekend. Hij maakte toen 12 humoristische afbeeldingen voor een kalender waarvan de opbrengsten ten bate van die vereniging kwamen. De opmaak van de kalender voor 2002 is gelijk aan het origineel uit 1953 maar de data zijn van het komende jaar zodat hij ook dit keer gewoon kan worden gebruikt en niet alleen waarde heeft als verzamelobject.

De afbeeldingen op de andere kalender, met als titel De dolle dagen, zijn van recenter datum en afkomstig uit de laatste 25 verhalen van Suske en Wiske. Afeeldingen uit de verhalen werden uitvergroot om ze in de kalender te kunnen gebruiken. In totaal bestaat deze uitgave uit 14 pagina's, bestaande uit een cover, een bladzijde met toelichting op de prenten en over de tekenaars van Studio Vandersteen en tenslotte 12 bladzijden op groot formaat met de mooiste en grappigste prenten van de laatste jaren.
De uitgever zegt dat De dolle dagen is bedoeld als een afscheid van Paul Geerts en een welkom voor Marc Verhaegen.


De dolle dagen De prijzen van beide kalenders zijn:
Eens scout, altijd scout - 21,50 Euro
De dolle dagen - 14,75 Euro