Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Nieuws uit Kalmthout


In Kalmthout is het album De Belhamel-bende aan de pers gepresenteerd.

De Belhamel-bende

In het Arboretum te Kalmthout is op dinsdag 8 juni 2004 de speciale uitgave van het album De Belhamel-bende gepresenteerd. Jan Francken, organisator van de jaarlijkse stripbeurs van Kalmthout, toonde het album aan de pers in het bijzijn van Marc Verhaegen, de erven van Willy Vandersteen en vertegenwoordigers van de Standaard Uitgeverij.
Burgemeester Jacobs van Kalmthout ontving het eerste exemplaar uit handen van Marc Verhaegen.

De luxe versie van het album, die wordt uitgebracht in een oplage van 400 exemplaren en 26 auteursexemplaren is al bijna uitverkocht. Slechts 50 exemplaren zijn nog niet door kopers gereserveerd en zullen alleen te koop zijn tijdens de beurs op 20 juni.
Zowel de resterende sets van postkaarten over Suske Wiske te Kalmthout (150 exemplaren) als de zeefdruk van de cover† (50 exemplaren) zullen alleen nog op de stripdag aangeboden worden. †

Aan het eind van de persvoorstelling meldde Francken dat na Het Rijmende Paard en De Belhamel-bende' in 2005 naar aanleiding van 60 jaar Suske en Wiske een nieuw verhaal zal verschijnen over Kalmthout. De eerdere albums die zich in deze plaats afspelen zijn van respectievelijk Willy Vandersteen en Paul Geerts. Het toekomstige verhaal zal worden gemaakt door Marc Verhaegen zodat er een Kalmthout-trilogie ontstaat waar alle Suske en Wiske-tekenaars aan hebben bijgedragen. Het nieuwe album zal volgens de plannen in april 2005 voorgesteld worden in het domein Markgraaf.
Marc Verhaegen heeft reeds enkele ideeŽn in beperkte kring besproken†en zal binnenkort een besluit nemen over het verhaal.

Tijdens de bijeenkomst werd ook nog vermeld dat het Willy Vandersteen wandelpad een opknapbeurt zal krijgen met nieuwe borden en dat er nieuwe vlaggen zullen worden gemaakt met het Suske en Wiske logo.
Standaard Uitgeverij, Toerisme Kalmthout en het gemeentebestuur†zullen na de stripdag nog een aantal nieuwe Suske en Wiske activiteiten voorbereiden.