Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Speciale uitgave van Jerom bij LecturamaBegin 2001 is er bij uitgeverij Lecturama een speciale uitgave van het eerste Jerom-verhaal verschenen.

Het geheim van Brokkelsteen

Het avontuur van de krachtpatser met het gouden hart dat voor deze speciale uitgave is verkozen is het eerste deel uit de eigen reeks van deze held. Het geheim van Brokkelsteen werd oorspronkelijk uitgegeven in 1962. Het album vormde toen het begin van een lange reeks avonturen.
De meeste van die verhalen zijn overigens alleen in Duitsland verschenen. Onder de naam Wastl werd Jerom zeer populair bij onze oosterburen. Op het hoogtepunt van zijn populariteit produceerde Studio Vandersteen zelfs wekelijks een verhaal van de Gouden Stuntman.
Ook in de lage landen zijn tientallen Jerom-albums verschenen, die veelal werden geselecteerd uit de Duitse verhalen. Alleen de betere verhalen werden in het Nederlands uitgebracht. Gezien het hoge tempo waarin de strips werden gemaakt mag het echter geen verbazing wekken dat zelfs die betere avonturen zacht gezegd niet echt van hoge kwaliteit waren.

In het eerste avontuur lag het niveau echter nog een stuk hoger. De luxe uitgave die Lecturama nu op de markt heeft gebracht biedt een mooi eerbetoon aan dit aspect van het werk van Willy Vandersteen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Lecturama werk van deze Vlaamse grootmeester uitbrengt. Al sinds 1986 worden de reguliere Rode reeks-albums door de uitgeverij gebundeld in kloeke gebonden delen die verschijnen in de Suske en Wiske Collectie. Daarnaast bestaat ook al een paar jaar de reeks Originele verhalen waarin de uitgaven uit de Suske en Wiske Klassiek-reeks met 4 afleveringen tegelijk in een geel jasje worden uitgebracht.
Luxe uitgave van Lambik In september 1999 verscheen naast deze twee grote series voor het eerst een speciale, luxe, uitgave. In dat jaar werd een aantal gags van Lambik in een mooi gebonden boek uitgebracht. Zowel dit boek als het Jerom-album is verschenen in een oplage van 1000 exemplaren.

Hoewel deze speciale uitgaven in eerste instantie exclusief zijn uitgebracht voor abonnees op de Suske en Wiske-collecties kunnen ze ook los besteld worden. Het album van Jerom is nog voor fl. 83,95 te bestellen bij Lecturama.
Meer informatie over deze uitgave kunt u krijgen bij de klantenservice van de uitgeverij. Het e-mail adres van Lecturama is: info@lecturama.com.