Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Strip van Marc Verhaegen in Kidsweek


Marc Verhaegen maakt weer een strip.

Kidsweek Op dinsdag 12 april was Marc Verhaegen te gast in het tv-programma PaPaul. Gastheer Paul de Leeuw stelde de voormalige tekenaar van Suske en Wiske een paar vragen over zijn ontslag en over de albums die hij had gemaakt.

In dit korte interview onthulde Marc dat hij zijn idee voor een verhaal over de jodenvervolging heeft omgewerkt naar een nieuwe strip. Aanvankelijk was het zijn bedoeling om dit thema te behandelen in een Suske en Wiske-verhaal met de titel Sulamith Schiff, maar daar werd door de erven Vandersteen een veto over uitgesproken.

De tekenaar had een paar schetsen van de nieuwe strip bij zich waarop o.a. een meisje met twee vlechten te zien was.
Hij vertelde dat uitgever Roland Pelle bereid was om het verhaal te publiceren in het blad Kidsweek.
Omdat de presentator het interview abrupt beŽindigde kon helaas niet worden verteld wanneer de strip in de krant zal gaan verschijnen.

Op 14 april publiceerde De Klankentapper veel meer informatie over deze strip, inclusief diverse voorbeelden van schetsen. De titel van het verhaal, dat bedoeld is als eerste deel van de nieuwe reeks Sem en Sanne, wordt Rebecca R.
Marc Verhaegen vertelt op de site over het verband tussen Sulamith Schiff en de nieuwe strip. Hij geeft aan dat het geen bewerking van het oorspronkelijke scenario is. "Neen, totaal niet. In dit verhaal voer ik de joodse jongen Tobias Schiff ten tonele. Hijzelf heeft de concentratiekampen overleefd, maar zijn vader heeft hij er zien sterven. Tobias is op latere leeftijd heel veel in scholen gaan spreken over de tragische lotgevallen van hem en zijn vader in de kampen. [...] Tobias kreeg na al die jaren nog steeds tranen in de ogen als hij erover vertelde. Twee weken geleden sprak ik zijn weduwe en vertelde haar de synopsis van het verhaal. Zij gaf haar goedkeuring om hem erin te brengen. Tobias Schiff is jammer genoeg enkele jaren geleden overleden."

Voor meer informatie over Rebecca R. zie: De Klankentapper.


Schets voor de nieuwe strip
Met dank aan Tom Metdepenningen voor de afbeelding van de schets.