Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Speel mee in een Suske en Wiske-verhaal


Veilingen voor een rol in de strip.

Suske en Wiske Suske en Wiske bestaan in 2010 65 jaar en dat moet gevierd worden! Vrijgevig als ze zijn willen ze niet alleen cadeautjes krijgen, maar er ook eentje weggeven.
Zowel in Nederland als België staat in de kerstperiode een Glazen Huis waarin radiopresenatoren zich vrijwillig laten opsluiten om geld in te zamelen voor een goed doel. Bij deze inzameling worden in 2010 ook Suske en Wiske ingezet.
De Vlaamse zender Studio Brussel en het Nederlandse 3FM organiseren voor hun acties Music For Life en Serious Request ieder een veiling voor een rol in een nieuw verhaal van Suske en Wiske.

De tekenaars van Studio Vandersteen transformeren de winnaars van de veilingen tot perfecte stripfiguren, die elk zullen schitteren in een volgend avontuur van het bekendste stripduo van Vlaanderen.

Benieuwd hoe je er uitziet als stripfiguur? Of heb je er gewoon altijd al van gedroomd om jezelf in een stripboek te zien verschijnen? Bied dan nu en wie weet kan je jezelf binnenkort bewonderen in het rek van de stripwinkel.

De Vlaamse veiling is van start gegaan op 16 december om 17u30 en eindigde op 23 december, ook al om 17u30. De rol van deze veiling zal worden opgenomen in album 316, dat in het voorjaar van 2012 verschijnt. Bieden kon op eBay.
De winnaar van deze veiling bood uiteindelijk € 8121 voor de rol.

De Nederlandse veiling liep tot en met 26 december, om 15u00. De rol van deze veiling zal worden opgenomen in album 317, dat ook begin 2012 verschijnt. Bieden kon ook in dit geval via eBay.
De hoogste bieder van de Nederlandse veiling had € 5700 over voor een optreden in een Suske en Wiske-verhaal.